Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Underground



















Παρέα φίλων εγκλωβίζεται μετά από καβγά σε υπόγειες εγκαταστάσεις στις οποίες κατοικούν πλάσματα που διψούν για αίμα.
Η ταινία αυτή είναι σαφώς επηρεασμένη από παλιότερες ταινίες ανάλογου περιεχομένου(The Descent, The Cave, The Tunnel) όπου έχουμε να κάνουμε με πλάσματα τα οποία ζούν κάτω από το έδαφος. Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου φίλμ σε σχέση με τα προηγούμενα έγκειται στο γεγονός ότι αυτά τα πλάσματα είναι προϊόν πειραμάτων ενός επιστήμονα που είχε σαν στόχο την κατασκευή μιας καινούργιας γενιάς στρατιωτών. Το πείραμα όπως θα έχετε καταλάβει στράβωσε οπότε τα δημιουργήματα του κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα εκεί που κάποτε ήταν μία στρατιωτική βάση. To συγκεκριμένο φίλμ έχει τόσα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του που πραγματικά δημιουργεί σύγχυση στο θεατή. Εκεί που σου δείχνει μία καλογυρισμένη σκηνή και λες τώρα θα γίνει χαμός σου πετάει μία εξέλιξη και λές τώρα τι έγινε ρε παιδιά τι μαλακίες βλέπω. Οι δημιουργοί ενώ είχαν μία πολύ καλή ιδέα στα χέρια τους τα χάλασαν στην υλοποίηση της με αποτέλεσμα αντί το φίλμ να απογειωθεί να μπερδέψει και ίσως να ξενερώσει τον θεατή. Υπάρχουν κάποιες σκηνές που θα μείνουν στο θεατή όπως για παράδειγμα η σκηνή με τη "μισή" αστυνομικό αλλά μέχρι εκεί. Ακόμα και το φινάλε σε αφήνει με απορία για το τι έγινε τώρα και μάλλον με μία σιγουριά ότι το sequel της ταινίας θα πρέπει να είναι κοντά…πολύ κοντά. 

Σκηνοθεσία: Rafael Eisenman
Σενάριο: Charles Morris Jr.
Πρωταγωνιστούν: Sofia Pernas, Adrian R’Mante και Eric Abercrombie
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 2/5


2 σχόλια:

  1. Είχα δει ένα παρόμοιο σχετικά πρόσφατα. To Creep. Ήταν αρκετά καλό πάντως. Αυτό θα το τσεκάρω. Έχω να δω πρώτα το Donner Pass.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δες τα και τα δύο Snake.Θα σου αφήσουν όμως μία ψιλό απογοήτευση καθώς ενώ βασίζονται και τα δύο σε ωραίες ιδέες δεν βγάζουν τελικά αυτό που θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...