Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

The Demon Murder Case

To poster της τηλεταινίας

Μικρός κυριεύεται από δαίμονα φέρνοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δική του και της οικογένειας του.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τηλεταινία του τηλεσκηνοθέτη William Hale με πρωταγωνιστή το νεαρό τότε Kevin Bacon και τον Andy Griffith γνωστό μας από την τηλεοπτική σειρά Μάτλοκ. Η υπόθεση της τηλεταινίας πραγματεύεται την κατάληψη της ψυχής ενός μικρού αγοριού από το πνεύμα ενός δαίμονα. Οι σκηνές με τον μικρό να έχει καταλειφθεί από τον δαίμονα είναι αρκετά δυνατές και σίγουρα μερικές από αυτές μαζί με κάποιες ατάκες των πρωταγωνιστών θα σας μείνουν για καιρό αποτυπωμένες στο μυαλό σας. Το φίλμ όμως δεν μένει εκεί καθώς το πνεύμα του δαίμονα εκτός από το μικρό αγόρι βάζει σαν στόχο και το μεγαλύτερο γιο της οικογένειας ονόματι Kenny τον οποίο ενσαρκώνει ο Kevin Bacon. Ο Kenny κατά τη διάρκεια της κατάληψης του πνεύματος του από το δαίμονα πραγματοποιεί φόνο με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά η τηλεταινία να γίνεται ουσιαστικά ένα δικαστικό δράμα, καθώς παρακολουθούμε την προσπάθεια να αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι ουσιαστικά δεν ήταν υπεύθυνος ο Kenny για την δολοφονία που διέπραξε αλλά το πνεύμα που τον είχε κυριεύσει. Αυτή η αλλαγή στην εξέλιξη του έργου είναι σίγουρο κάποιους θα τους ξενίσει αλλά εγώ το βρήκα ιδιαίτερα ευρηματικό. Δυστυχώς όμως αυτή η ευρηματικότητα του σεναρίου δεν έχει τη σωστή διαχείριση με αποτέλεσμα η τηλεταινία να κάνει κοιλιά και να τελειώνει αρκετά απότομα. Πάντως για την ευρηματικότητα της και για κάποιες σκηνές της νομίζω αξίζει κάποιος να αφιερώσει χρόνο για να τη δεί.

Σκηνοθεσία: William Hale
Σενάριο: William Kelley
Πρωταγωνιστούν: Kevin Bacon, Andy Griffith και Charles Fields
Κυκλοφόρησε: 1983
Βαθμολογία: 3/5




7 σχόλια:

  1. :D
    Δεν την πήγαινα τη σειρά Μάτλοκ με τίποτα μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Matlock! Χαχαχαχαχα! Μακριά και αγαπημένοι! Kοjack και τα μυαλά στα μπλέντερ! Και Miami Vice και A' Team και Κnight Rider και Airwolf...Fuck Yeah!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικά κάτι σειρές δικηγορίστικες που έπαιζαν τότε ήταν πολύ μούφα(οι δικηγόροι του Λος Αντζελες π.χ).Εκτός από αυτές που είπες Snake εγώ θυμάμαι που έβλεπα το Αυτός αυτή και τα μυστήρια με Μπρους Γουίλις μέσα να τα κάνει όλα πουτάνα.Το Hulk και φυσικά Παντρεμένοι Με Παιδιά ίσως με τις πιο cult φιγούρες που έχουν περάσει από σήριαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ. Bruce Fuckin Willis...Τσέκαρε ανέβασα τρειλερ G.I Joe 2

    Καλά Αλ Μπάντι θεός. Ο real life Homer...Hulk λες με τον Λου Φερινο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέχασα η μόνη δικαστική σειρά που γαμούσε ήταν το "Ορκιστείτε Παρακαλώ" στην ΕΤ-2...Με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο σε ρόλο πρόεδρα.

    Υπάρχουν και στο ιντερνετ τα επεισόδια. Ert Archives. Links απο δώ
    http://greek-video.net/tv-series/1983/0000/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...