Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

The Beast Must Die

Από τον Γιώργο Καραμέτα

Αν και ο τίτλος είναι ψαρωτικός η ταινία κινείται σε αργούς ρυθμούς τόσο αργούς για τα γούστα μου που κοιμήθηκα και τις δύο φορές που δοκίμασα να τη δω.
Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από το διεστραμένο σχέδιο ενός πλούσιου κυνηγού κεφαλών να κυνηγήσει έναν ή μία werewolf (λες και υπάρχει τέτοιο πράμα... τέσπα). Γι’ αυτόν τον άγιο σκοπό έχει καλέσει φίλους στην απομονωμένη από πυκνό δάσος έπαυλή του και τους ανακοινώνει ότι ένας από όλους είναι ο Werewolf. Τέλος πάντων πρέπει να περιμένει κανείς την πανσέληνο, υπάρχει και ένα werewolfίσιο φυτό (!!) και ένα τεστ με αργυρά κηροπήγια. Αιτία όλων αυτών είναι να αποκαλυφθεί η κρυμμένη ταυτότητα του werewolf εν είδει αστυνομικού μυθιστορήματος. Το τραγικό είναι ότι στην αρχή, στη μέση και προς το τέλος κάπου έχει τη φαεινή ιδέα ο σκηνοθέτης, μάλλον, να ρωτάει το θεατή ποιος είναι ο werewolf. Δηλαδής άσ’τα να πάνε.
ΥΓ: Για να με πάρει ο ύπνος σε ταινία-από την προσωπική μου πείρα σας το λέω-πρέπει να είναι αντικειμενικά βαρετή. Α, τώρα που το θυμήθηκα μην περιμένετε καθόλου μεταμορφώσεις κτλ. Το budget μάλλον ήταν απαγορευτικό για ειδικά εφέ. Το μόνο που υπάρχει είναι κάτι ηθοποιοί, δυο τρία σκυλιά και το συνεργείο κινηματογράφισης. Πόσο να κόστισε;

Σκηνοθεσία: Paul Annett
Σενάριο: Michale Winder, James Blish
Πρωταγωνιστούν: Calvin Lockhart, Peter Cushing και Marlene Clark
Κυκλοφόρησε: 1974
Βαθμολογία: 1/5

11 σχόλια:

  1. Νιώθω ενοχές...τώρα όταν στο έλεγα έπρεπε να σου πως είναι παραγωγή Amicus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.bloody-disgusting.com/news/videogames/2206

    Φώτη είδα το τρέιλερ του RE6 και ελέγχεις τον Leon από ότι φαίνεται αλλά και έναν άλλο που είναι από αυτούς που λέγαμε τις προάλλες. Πάντως το στόρι φαίνεται να είναι σουπερ και αν μιλάμε για playability δυο και τριών χαρακτήρων τότε θα είναι ΕΠΟΣ. Αυτό πάντως που είδα είναι πως έχει νέο σύστημα χειρισμού σε φάση gears of war όπου μπορείς να πέφτεις κάτω και να καλυπτεσαι κτλ. Καύλα!

    Θα λιώσω άσχημα. Θα βάλω και πινακίδα στο blog "κλειστό λόγω RE6".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να πάω τον υπολογιστή επειγόντως για αναβάθμιση δεν θα το αντέξει το 6.Και για να σε αποτελειώσω Snake υπάρχει η φήμη για δυνατότητα να παίζουν το παιχνίδι εώς και έξι άτομα ταυτόχρονα(δεν αναφέρομαι για το multiplayer mode που θα έχει ο τίτλος).Οπότε προπόνηση και ραντεβού σε κανένα internet cafe γιατί θα έχουμε zombie να σκοτώσουμε...http://www.gameover.gr/news/Co-op-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-Resident-Evil-6.18407.html

      Διαγραφή
  3. Φώτη ετοιμάσου να μας πρήξουν το πούτσο με τον "σπουδαίο" Αγγελόπουλο που πέθανε...Ε ρε σκατοπλημμύρα που θα ρίξω...
    Και γαμώ τους σπουδαίους...Με δικά μας λεφτά έκανε την "αρτιστίκ" παπαριά του και εντάξει λες να πάει στο διάολο αν φέρει τα λεφτά πίσω η ταινία. Έλα όμως που ποτέ δεν τα έφερναν γιατί οι προβολές ήταν σε κάτι λέσχες άλλων αρτιστίκ μπαμπουίνων! Μάλιστα ήταν τόσο σπουδαίος που σε λίγο θα μας πουν πως ο Κόπολα μετάνιωσε που τόλμησε να σκηνοθετήσει τον Νονό και δεν άφησε τον Αγγελόπουλο. Τόσο σπουδαίος που σε λίγο θα μας πουν πως το Κινέζικο Θέατρο στο Λ. Άντζελες θα μετονομαστεί σε Αγγελόπουλος Θίατερ!...Τα νεύρα μου!

    Και το κορυφαίο? Θα βγει ο κάθε περίεργος και θα λέει για το πόσο "σπουδαίος" ήταν χωρίς καν να έχει δει μία ταινία του και να έχει καταφέρει να μείνει ξύπνιος. Άκου εκεί "σπουδαίος"...Σπουδαίος σε τι στην κατηγορία "η σχέση ταίνιας-βάλιουμ-ζάναξ-υπνοστεντόν?" Έλεος! Σπουδαίος με δικό μου χρήμα με δικό σου χρήμα και πάει λέγοντας...Και ούτε μια φορά συν το γαμημένο το ταμείο. Λες και εγώ πρέπει να ταίζω τις "αρτιστικ" παπάρες του καθένα...Αν ήταν τόσο "σπουδαίος" να πούμε ας έβγαζε τις ταινίες του στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ανταγωνισμό και όχι στα αποστειρωμένα περιβάλλοντα των "αρτιστικ" φεστιβάλ...

    Άιντε γαμώ το κέρατο μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά ο τρόπος που πέθανε ήταν τραγικός και ο θάνατος του δεν έχει να κάνει με αυτά που λέω παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχουμε πεί Snake μας έχει φάει η κουλτούρα σε αυτή τη χώρα.Πόσα λεφτά έχουν φάει σε μαλακίες.Εγώ κυκλοφορώ πολύ στο κέντρο της Αθήνας και περνάω συχνά από Ομόνοια και παρατηρώ αυτό το σίχαμα που έχουν βάλει στην πλατεία με τις μεταλλικές ρόδες και τις σκαλωσιές το οποία για όποιον είχε την ατυχία να το δεί σε λειτουργία γιατί αυτό το πράγμα έχει και λειτουργία καθώς τρέχει κανονικά και νερό πάνω του πραγματικά θα του ερχόταν να φωνάξει ποιος μαλάκας ενέκρινε κονδύλι για αυτή τη μαλακία.Αλλά είπαμε είναι κουλτούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε φίλε αν δεις το Beast must die μοιάζει με ταινία του Αγγελόπουλου στο τμήμα "Νύστα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο reviewer πρεπει να ειναι προσχολικης ηλικιας.
    Επεξηγει στον εαυτο του και σε μας οτι δεν υπαρχουν werewolves.
    Και γω που νομιζα οτι υπαρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...