Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

The Haunted House Project(Pyega)

Τηλεοπτικό συνεργείο μαζί με μέλη από site που ασχολείται με παραφυσικά φαινόμενα αποφασίζει να εξερευνήσει σπίτι για το οποίο υπάρχουν φήμες ότι είναι στοιχειωμένο.
Γενικά τα θριλεράκια εξ ανατολής(η ταινία μας έρχεται από τη N. Κορέα) δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού.  Η συγκεκριμένη περίπτωση μου κίνησε την περιέργεια λόγω του τρόπου κινηματογράφισης της του οποίου είμαι οπαδός(η ταινία είναι γυρισμένη υπό τη μορφή ντοκιμαντέρ βλέπε Blair Witch Project). Η γεύση που θα αφήσει στο θεατή το συγκεκριμένο φίλμ δυστυχώς είναι μέτρια, καθώς οι στιγμές τρόμου που θα του προσφέρει είναι πολύ λίγες. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας παρακολουθούμε την ιστορία του σπιτιού και των ενοίκων του και το πώς φτάσαμε ώστε να θεωρείται το συγκεκριμένο σπίτι στοιχειωμένο μέσω συνεντεύξεων και αφηγήσεων κατοίκων της περιοχής της οποίας βρίσκεται. Στη συνέχεια έχουμε την παρουσίαση των μελών του site που θα συμμετέχουν στην έρευνα και εν συνεχεία μεταφερόμαστε στο στοιχειωμένο σπίτι και στην εξερεύνηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Το τρομακτικό μέρος του φίλμ διαρκεί κάτι λιγότερο από είκοσι λεπτά και σε αυτά τα είκοσι λεπτά οι σκηνές που πραγματικά αξίζουν παίζει να είναι δυο, τρείς(πάντως αυτές οι δύο, τρείς σκηνές είναι καλογυρισμένες). Το συγκεκριμένο φίλμ θα έλεγα συνίσταται κυρίως σε κοινό το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα μυημένο στον τρόμο, οι υπόλοιποι fans του είδους και να μην το δείτε δεν θα χάσετε τίποτα.

Σκηνοθεσία: Cheoh-ha Lee
Σενάριο: Eun-Kyeong Kim
Πρωταγωνιστούν: Tae-Ho Hyan, In-Kul Jun και Hwa-Jung Lee
Κυκλοφόρησε: 2010
Βαθμολογία: 2/5

33 σχόλια:

  1. νομιζω το ειχα κατεβασει να το δω,δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι το ιδιο,ειναι ολοιδιο παντως με ενα αλλο που ειχα αναφερει σε ενα ποστ που λεγαμε για ασιατικα,τεσπα,το ειχα βαλει να το δω και βαρεθηκα ελεεινα.
    ειδα κατι ενδιαφερον εργακια προσφατα,ισως τα εχεις δει αν οχι να τα εχεις στα υποψην
    laid to rest,chrome skull:laid to rest 2
    και to little deaths που ειναι 3 ιστοριες
    επισης εχω στην λιστα το frontiers που φαινεται υπεργαματο και το shuttle,αν εχεις δει καποιο πες μου την γνωμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω δεί κανένα.Είχα πάει να δω το chrome skull:laid to rest 2 αλλά μετά είπα για να μην κάνω μισές δουλειές πως έπρεπε να δω πρώτα το πρώτο μέρος του αλλά το πρώτο δεν το έβρισκα και έτσι το παράτησα.

      Διαγραφή
  2. α ξεχασα,ειδα και μια αλλη ταινια (the house of the devil) που μου εκανε εντυπωση,ενω σαν σεναριο δεν ξετρελαθηκα ειχε τα εξης γαματα,νομιζα οτι εβλεπα θριλερ που εχει γυριστει την δεκαετια του 70!και δευτερον ενω σιχαινομαι της αργες ταινιες που η δραση εξελισεται τα τελευταια λεπτα (αυτο συμβαινει) οχι μονο δεν βαρεθηκα αλλα μου ειχε δημιουργησει τρομερη αγωνια και περιεργεια.
    ειδα και το hush αλλα δεν ηταν κατι ιδιαιτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι μην το κανεις γιατι το δευτερο μερος ξεκιναει απο κει που τελειωνει το πρωτο,εγω το εχω βρει στο isohunt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://isohunt.com/torrent_details/140070533/laid+to+rest?tab=summary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Chromeskull καλή φάση!

    To Frontiers αν λες για το γαλλικό E.V είναι αρκετά καλό αν και είναι συνταγή TCM αλα Γαλλικά. Βλέπεται άνετα πάντως μου άρεσε αρκετά άσχετα αν δεν είναι High Tension.

    Το House of the devil το χω δει και αυτό και συμφωνώ με αυτό που είπες. Η πλάκα είναι πως ο τύπος που το κανε έκανε την πατάτα το innkeepers τώρα...

    Το Hush είναι με την απαγωγή στην αγγλία στον αυτοκινητόδρομο αυτό λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι,ναι και ναι.καλα ρε οοολα τα εχεις δει?

      Διαγραφή
    2. Άσε την ΗΟL να διαφημίζει βιντεο κλαμπ στο σπίτι...Εγώ έχω ολόκληρη αλυσίδα βιντεοκλαμπ στο σπίτι τι να κάνω? Movie Maniac! ENOXOΣ!

      Διαγραφή
    3. Στην πυρά στην πυρά χαχαχαχαχα!

      Διαγραφή
    4. δεν καμεις κανα ντραηβ ην να χεστεις στο ταληρο?
      ενα χωραφι,ενα πανι,ενα προτζεκτορα και μια καντινα απ'οξω.
      τελος.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το εγκαταλελειμμένο Drive In στην Αθηνών-Λαμίας περίπου στο ύψος της Μαλακάσας αν δεν κάνω λάθος όποτε περνάω το βλέπω σαν ξερολούκουμο.Εκεί που το φτιάξανε όμως πως να έπιανε κόσμο.Πάντως αν ήμουν ματσό θα το άνοιγα έτσι για να περνάω την ώρα μου.

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν είδα τα laid to rest.
    Για το πρώτο μέρος ευχαριστήθηκα σφαξίδι μιλάμε γινόταν χαμός.Η τύπισσα που έπαιζε ήταν μουνάρα ενώ κανά δυό σκηνές δεν τις πρόσεξε και τόσο ο σκηνοθέτης με αποτέλεσμα να μην είναι όπως πρέπει(δεν αναφέρομαι στις σκηνές δράσεις που ήταν γαμάτες αλλά στις σκηνές που συμπλήρωναν την ταινία ειδικά η σκηνή που πάει η τύπισσα με τον κουτσό στο σπίτι του τύπου που του είχε πεθάνει η μητέρα να ζητήσουν βοήθεια και ήταν σαν να είχαν πάει επίσκεψη για καφέ ενώ μόλις πριν λίγο είχαν δεί να γίνεται σφαγή έπρεπε να ήταν γυρισμένη καλύτερα).Πάντως γενικό συμπέρασμα γαμάτο φίλμ, χορταστικό θα έλεγα.
    Για τη δεύτερη ταινία καταρχάς παίζει ο Ντειβιντ από τα Χτυποκάρδια Στο Μπέβερλυ Χίλς χαχαχαχαχαχαχα εδώ τελειώνει η κριτική. Πλάκα κάνω. Αρχικά μου αρέσει όταν συνεχίζουν τη συνέχεια μιας σειράς ταινιών ακριβώς από εκεί που τελείωσε η προηγούμενη.Το σφαξίδι και εδώ ήταν τέλειο.Και τέλος ανυπομονώ να δω το τρίτο μέρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μουναρα που λες ειναι η Lena headey, που εκανε την γυναικα του Λεωνιδα στους 300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To House Of The Devil ειναι παρα πολυ καλη ταινια, και ηταν απο τις ευχαριστες εκπληξεις. Παρα πολυ καλη ατμοσφαιρα, καλο παιξιμο και αρρωστημενη κατασταση της οικογενειας.
    Τα lai to rest και τα 2 ειναι απλα τραγωδιες. Χιλιες φορες να δει κανεις ολα τα Friday 13th, παρα αυτο. Ακομα και το Frontieres ειναι καλη ταινια. Στο High Tension, ενω ειχε καλη ατμοσφαιρα, ηταν απαραδεκτο και γελοιο το νοημα που εγιναν οσα διαδραματιστηκαν στην ταινια. Τελειως ακυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι 2 διαφορετικες ταινιες,η μια βασιζεται μονο στην ατμοσφαιρα και τους ηθοποιους και η αλλη μονο στην δραση και την ενταση,νομιζω ενας συνδιασμος θα ηταν το καλυτερο.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν είδα το House Of The Devil.Καταρχάς θα πρέπει να πω ότι τελικά ο σκηνοθέτης Ti West γυρνάει αργές σε εξέλιξη ταινίες.Τουλάχιστον και το The Innkeepers και το House Of The Devil ήταν αργές.Δεύτερο το House Of The Devil αξίζει να το δεί κάποιος.O σκηνοθέτης είναι σίγουρα επηρεασμένος στο συγκεκριμένο φίλμ από Polanski χωρίς να φτάνει βέβαια τις ταινίες του Roman που είναι σχετικές με διάβολο και έτσι.Αλλά καταφέρνει να φτιάξει ένα ωραίο αποτέλεσμα και με πολύ καλή ατμόσφαιρα.

      Διαγραφή
  9. Εκτος και αν αναφερεσαι στην πιτσιρικα. Αν ναι, τοτε λες για την Jana Kramer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το chromeskull ειχε αδυναμιες αλλα οι σκηνες φονου ειναι πολυ καλες,
    και μου αρεσει πολυ ο χαρακτηρας του δολοφονου,καιρο ειχα να δω ταινια που να γουσταρω τον "κακο" τοσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. α ξεχασα,και το frontiers τελικα πολυ καλο,δειτε το οπωσδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσεξες την κοπελα που παιζει λιγοτερο απ'ολες στην ταινια. Τσακαλι. Το chromeskull ηταν πολυ βαρετο και εμοιαζε με ταινια 2ης και 3ης διαλογης. Ο δολοφονος κατι ελεγε και τον ειχαν κανει αρκετα βιαιο, και μου θυμησε τα παλια καλα καφριλικια του Jason, απο Παρασκευη και 13.
    Θα συμφωνησω για το frontiers, αρκετα καλη ταινια, και μια ακομα Γαλλικη καλη και ακραια ειναι το Ιnside του 2007.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως παίζει λιγότερο είναι η τύπισσα που δεν θυμάται ποια είναι.Για αυτή αναφέρομαι.Οι Γάλλοι γυρνάνε ωραία θριλεράκια τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
    2. Απο οτι θυμαμαι επαιζε λιγο. Παιζει να κανω και λαθος γιατι το ειδα οταν βγηκε και εχω δει απειρες απο τοτε.
      Οι Γαλλοι οντως γυρνανε καλα θριλερ, και γενικα αν θες, να την ψαχνεις για Ευρωπαικα θριλερ, γιατι παντα ηταν ανωτερα. Δες, αν δεν εχεις δει, τα Ιταλικα Giallo της δεκατιας του 70, που ειναι αριστουργηματα, ειδικα για την εποχη τους. Και ποσες σημερα εχουν επηρεαστει απο τις συγκεκριμενες ταινιες.
      Πολυ καλες ταινιες τα τελευταια χρονια βγαζουν και οι Σκανδιναβοι.

      Διαγραφή
    3. Δεν θα μπορούσαν μην έχω ασχοληθεί με τους μάστορες από Ιταλία μεριά.Όσο για τους Σκανδιναβούς τους έχω υμνήσει και μέσα από το blog για τις ταινίες από τα μέρη τους που έχω παρουσιάσει.Ρίξε μια ματιά στις αναρτήσεις που έχω γράψει για το Snarveien και to Fritt Vilt.

      Διαγραφή
    4. Σωστος που βλεπεις τους Ιταλους. Οτι καλυτερο για μενα. Διαχρονικες ταινιες, με φοβερες ατμοσφαιρες και πολυ καλα σεναρια. Κατι που σπανιζει σημερα. Εχει δει το Αmer?? Του 2009 ειναι, Γαλλο-Βελγικη παραγωγη. Αρτζεντο οσο δεν παει. Τα εχω δει τα Σκανδιναβικα που ανεφερες. Εχεις δει το Kongekabale?(King's Game), Skjult(Hidden), Villmark? Και εχει αρκετα ακομα η λιστα.

      Διαγραφή
    5. Και κάτι άλλο μιας που έχεις δει τα Fritt Vilt το δεύτερο μέρος δεν είναι πολύ πιο γαμάτο από το πρώτο;

      Διαγραφή
    6. Και τα 3 που σου ειπα ειναι καλα αν και το Skjult εχει λιγο περιεργο τελος. Ναι το Fritt Vilt 2 ειναι καλυτερο απο το πρωτο. Ειναι πολυ καλο και σπανια το 2 μερος σε μια ταινια ειναι καλυτερο απο το πρωτο. Τι ειδες τελευταια που σου αρεσε?

      Διαγραφή
    7. Εκτός από τα εργάκια που έχω κάνει ανάρτηση ήδη, το τελευταίο καιρό έχω πορωθεί με ταινίες όπως το Kingdom Of The Spiders και το Humanoid From The Deep του. Μάλιστα για το Humanoid λέω να φτιάξω και μία αναρτησούλα.

      Διαγραφή
  13. Παρα πολυ καλη ταινια, καινουργια η οποια ειναι πιο πολυ αγωνιας, μυστηριου και θριλερ, ειναι το A Lonely Place To Die.
    Προσωπικα μου αρεσε και το Panic Button.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μπραβο παιδια ετσι να λεμε για πολλες ταινιες να εχουμε να κατεβαζουμε οτι δεν εχουμε δει.
    τα σκανδιναβικα δεν τα εχω δει,θα αρχισω απο τωρα,
    ιταλικα εβλεπα μικρος και μου αρεσαν,δεν μπορω να πω οτι τρελενομαι τωρα πια.
    το humanoids το ειχα δει κ αυτο μικρος και μου αρεσε πολυ,δεν ξερω τι γνωμη θα ειχα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις 2 ταινιες που ανεφερες, παιζει να τις ειχα δει μικρος. Αν και γενικα δεν βλεπω sci fi ταινιες. Τα Ιταλικα ακομα μου αρεσουν ψαχνω να βρω οσα περισσοτερα μπορω γιατι ειναι και δυσευρετα πολυ.
    Τα A Lonely Place To Die και Panic Button μου αρεσαν αρκετα. Πολυ καλη ατμοσφαιρα και καλο γυρισμενο το πρωτο, καλο σεναριο με ρεαλιστικα μηνυματα το 2ο.
    Απο τα σχετικα τελευταια εργα που ειδα ειναι το Fertile Ground, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, θυμιζει πολυ αντιστοιχη παλιοτερη ταινια, το Αυστραλεζικο UNINHABITTED, βαρετο και τιποτα καινουργιο κι εκει, το Yellow Brick Road, για χαμηλου κοστους ταινια, θα ελεγα οτι βλεποταν, αν και ειχε βαρετη και αργη ροη, και με ενα ακομα πιο περιεργο φιναλε.
    Το The Bleeding House ηταν καπως ενδιαφερων. Μια ταινια που μου αρεσε, ηταν το Like Minds του 2006. Μυστηριου πιο πολυ, αλλα καλη ταινια, για μενα τουλαχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...