Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Familiar

To poster της ταινίας

Τα όνειρα του σαραντάρη John για μία νέα αρχή μετά και από τη φυγή της κόρης του για το κολλέγιο γκρεμίζονται όταν πληροφορείται από τη γυναίκα του ότι περιμένει και άλλο παιδί. Ωστόσο, μία φωνή μέσα του θα τον βοηθήσει(;) να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο.
Καταρχάς θα ήθελα να  ευχαριστήσω τον παραγωγό της ταινίας Familiar, Zach Green για την τιμή που μου έκανε δίνοντας μου τη δυνατότητα να δω αυτή τη μικρού μήκους ταινία της Καναδικής εταιρείας παραγωγής Fatal Pictures. To Familiar είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο παρακολουθούμε την ιστορία του σαραντάρη John και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ζωή του. Ο John μισεί τον τρόπο ζωής του, μισεί την οικογένεια του(είναι χαρακτηριστικό ότι τη κόρη του τη βλέπει σαν ένα παράσιτο που ζεί εις βάρος του) και όταν και η τελευταία ελπίδα του για μία νέα αρχή θα γκρεμιστεί μετά από το νέο του ερχομού ενός ακόμα παιδιού, τότε ο John θα καταρρεύσει και σαν προσωπικότητα όντας πια έρμαιο μιας φωνής που θα τον καθοδηγεί σε κάθε του κίνηση. Η ταινία μας δείχνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την παράνοια στην οποία έχει περιέλθει ο ήρωας μας. Η κατάσταση έχει πια ξεφύγει από τον έλεγχο του ενώ τη μοναδική στιγμή που θα καταφέρει να κυριαρχήσει ξανά για λίγο στο εγώ του θα δώσει και την τελική λύση ως ένα είδος κάθαρσης για τον ίδιο. Το Familiar είναι μία καταπληκτική ταινία οι δημιουργοί της οποίας αποδεικνύουν ότι και με ελάχιστο budget μπορεί να φτιάξεις ένα αριστούργημα. Τα πολλά λόγια είναι περιττά στη συγκεκριμένη περίπτωση απλά δείτε το.

Σκηνοθεσία: Richard Powell
Σενάριο: Richard Powell
Πρωταγωνιστούν: Robert Nolan, Astrida Auza και Cathryn Hostick
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 5/5





9 σχόλια:

  1. δεν μπορω να το βρω πουθενα,μηπως εχεις κανα λινκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα καλο μικρου μηκους ειναι το maniac http://www.youtube.com/watch?v=FVemNLOwCJ0 το εχει καμει ο φλωρακος που πρωταγωνιστουσε στο τρανσφορμερς ο οποιος εχει σκηνοθετησει και το τελευταιο βιντεοκλιπ του μεριλην μανσον http://www.youtube.com/watch?v=dTgwMLDVrJM&skipcontrinter=1 το οποιο ειναι πολυ μετριο και σαν βιντεο και σαν μουσικη (απο το κακο στο χειροτερο παει ο μανσον).
    φυσικα το καλυτερο short που θυμαμαι τουλαχιστον ειναι το treevenge.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε εγώ το βρίσκω.


    E.V: O M.M από την στιγμή που πάτησε τα 40...έχει ξεκινήσει τεράστια κατηφόρα. Κρίμα γιατί τον γουστάρω κυρίως για την επιθετικότητα του μπροστά στην ηλιθιότητα σε οποιαδήποτε μορφή. Ούτε ο Twiggy Ramirez πίσω στη μπάντα δεν τον σώζει...Δυστυχώς. Ξέμεινε από "θυμό" δυστυχώς. Και να πεις πως δεν έχει πράμα να ασχοληθεί? Μόνο με τους μαλάκες του Westboro να ασχοληθεί θα γίνει πανηγύρι. Γαμώ τα παιδιά πάντως ακόμα και όταν καταβρόχθιζε κεμπάμπ στο Μοναστηράκι, φιλικότατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον ειχες γνωρισει?οταν ειχε παιξει στη μαλακασα?αντε ρε κωλοφαρδε!εγω μικρος ημουν μεγαλος φαν (90's) τον παρακολουθω ακομα αλλα διακριτικα.κ γω προχθες πετυχα τον φλωρινιωτη στο περιπτερο!μεγαλη μορφη.

      Διαγραφή
    2. Tότε ήταν για Μαλακάσα. Μια μέρα πριν. Στις 24/6/05 έπαιζε αυτός και την επόμενη έπαιζαν οι Black Sabbath.

      Καλά σιγά τη γνωριμία ένα λεπτό και αν. Σεβάστηκα πως δεν είχα φωτογραφική, δεν είχα κάτι να μου υπογράψει και το κυριότερο πως μασαμπούκιαζε με παρέα και είναι μαλακία να γίνεις πρίξαρχίδας. Πάντως εγώ τον φώναξα με το πραγματικό του όνομα. Χα! Και γω φαν τεράστιος, παρά το γεγονός πως μουσικά είναι εντελώς διαφορετικός από αυτά που γουστάρω φανατικά. Τον πάω με χίλια όμως. Ελπίζω σε ένα δίσκο αναλαμπή κάποια στιγμή.

      Ο Φλωρινιώτης αδερφέ είναι ψυχούλα. 2006 στο Gagarin στο Καλτ Φεστιβάλ...Μορφή! Μορφίνη! Λέμε. Αλλά αυτός που σάρωσε τον χώρο δεν είναι άλλος από τον ανεπανάληπτο Στράτο "Ανέστησες τον Πεθαμένο" Λασκαρίδη. Υ.Γ Μικρός νόμιζα πως η "Φτερού" ο Ανδρέας είναι ίδιο πρόσωπο με τον Φλωρινιώτη...go figure...

      Διαγραφή
    3. Ο Λασκαρίδης όταν δούλευα μια περίοδο στη ΔΕΗ είχε σκάσει μύτη και επειδή τον βοήθησα εκεί σε μία υπόθεση που είχε μου κάνει την επόμενη φορά θα σου φέρω και το cd μου.Και ο τύπος όντως ρε παιδιά ήρθε και μου έφερε μετά από καμιά εβδομάδα το cd του.Καλός τύπος.

      Διαγραφή
  4. χαχαχα οτι ναι,κ γω ρε γμτ δεν ειχα φωτο και δεν μου αρεσουν και τα κινητα με καμερα με βι τζι εη με χυσταμεσα,αλλα οποτε βλεπω καποιον "διασημο" το ξανασκεφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως οι συζητήσεις που κάνουμε είναι πολύ σουρεαλιστικές τις περισσότερες φορές.Ξεκινήσαμε να λέμε για το που μπορούμε να βρούμε την ταινία και φτάσαμε να συζητάμε για τον Λασκαρίδη.Αυτά είναι.Εγώ πάντως γουστάρω τρελά έτσι τρελοκομεία που είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειμαστε καλα δεν εχουμε μυαλο ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...