Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Human Centipede 2

Σχιζοφρενής τύπος και φανατικός οπαδός της ταινίας Human Centipede αποφασίζει να φτιάξει τη δικιά του ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα.
H ταινία Human Centipede 2 λόγω των πολύ σοκαριστικών σκηνών που προβάλει απαγορεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία μία κίνηση η οποία όπως ήταν φυσικό δημιούργησε πολύ θόρυβο γύρω από αυτή, ανακηρύσσοντας τη σε must see ειδικά στο χώρο του διαδικτύου. Ομολογώ ήμουν αρκετά διστακτικός στο να κάτσω να δω το συγκεκριμένο φίλμ(δεν έχω δει το πρώτο και δεν χρειαζόταν απ ΄ότι αποδείχτηκε καθώς το φινάλε του πρώτου το δείχνει και το Human Centipede 2) γιατί έχω διαπιστώσει ότι όταν γίνεται πολύς θόρυβος γύρω από ένα φίλμ συνήθως αυτό αποδεικνύεται πατάτα αλλά και γιατί από τα λίγα πλάνα που είχα παρακολουθήσει τόσο από το πρώτο Human Centipede όσο και από τη συνέχεια του είχα καταλάβει ότι και οι δύο ταινίες είναι για γερά στομάχια(δυστυχώς επαληθεύτηκα). Στα θετικά της δημιουργίας του σκηνοθέτη Tom Six θα έβαζα τον τρόπο γυρίσματος καθώς είναι γυρισμένη σε ασπρόμαυρη εκδοχή κάτι το οποίο μου άρεσε ιδιαίτερα, τη χωρίς διάλογο παρουσία του πρωταγωνιστή Laurence R. Harvey και γενικά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο φίλμ κατά τη πρώτη ώρα του καθώς καταφέρνει να περάσει στο θεατή την αρρωστημένη ψυχοσύνθεση του σχιζοφρενή μας ήρωα Martin. Η συνέχεια της ταινίας ήταν όπως σωστά είχα υποψιαστεί και αναφέρω παραπάνω, για γερά στομάχια. Το να κάθομαι να βλέπω στην οθόνη μου ανθρώπους να γεμίζουν με ακαθαρσίες ήταν αποκρουστικό και για την ακρίβεια εκτός από τη τάση για να ξεράσω με απογοήτευσε καθώς η ταινίας και χωρίς αυτές τις σκηνές θα ήταν μια χαρά. Το μόνο που προσέφεραν αυτές οι σκηνές τελικά στην όλη δημιουργία εκτός από την απαγόρευση της προβολής της στη Βρετανία(μπορεί μελλοντικά και σε άλλες χώρες) και τις αναγούλες στους θεατές που την παρακολούθησαν είναι η ανακήρυξη του Tom Six σε σκηνοθέτη που η θέληση του να προκαλέσει μπαίνει δυστυχώς για αυτόν πάνω από τις δημιουργίες του.

Σκηνοθεσία: Tom Six
Σενάριο: Tom Six
Πρωταγωνιστούν: Laurence R. Harvey, Αshlynn Yennie και Maddi Black
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 1/5

4 σχόλια:

  1. θα σου συνιστουσα να δεις και την πρωτη ταινια,αν δεν ειχα δει την πρωτη δεν ξερω αν θα μου αρεσε αυτη,ειναι τελειως διαφορετικες,η πρωτη ταινια ειναι καλογυρισμενη με εναν καταπληκτικο πρωταγωνιστη (τον γιατρο) και δεν εχει σπλατερ σκηνες αλλα τις υπονοει,επισης ειναι στα ορια της μαυρης κωμωδιας,εμενα μου αρεσε περισσοτερο απο την δευτερη η οποια απλα δειχνει οτι δεν εδειξε η πρωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα του ρίξω αν είναι μια ματιά.Κάτσε να συνέλθω από το νούμερο 2 πρώτα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απ οτι διαβασα και ειδα και το τρειλερ φαινονται ενδιαφερουσες και οι δυο.Ν α σου πω την αληθεια,εμενα δεν με χαλανε τετοιες σκηνες,τουλαχιστον δεν ειναι βαρετη μια ταινια.Ας πουμε,προτιμω τετοια απ τον να με περνει ο υπνος με ''παραφυσην δραστηριοτητες'' :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φώτη συμφωνώ μαζί σου, αλλά και με τον E.V το πρώτο είναι πάρα πολύ καλό.

    Περίμενα το δεύτερο γνωρίζοντας πως ο Six θα δείξει ως αντίδραση (όπως λέει και ο ίδιος) όσα δεν έδειξε στο πρώτο, αλλά πέρα από αυτό ήταν κάπως "άιντε άλλη μια σκηνή να τελειώνουν τα γυρίσματα". Το μόνο εξαιρετικά ιδιοφυές που είχε το δεύτερο είναι το κάστινγκ στον χοντρούλη λέγε με και "έχω όλες τις ψυχασθένειες του κόσμου στο κεφάλι μου" και ο τρόπος που έβγαινε στην οθόνη, αλλά ο Six μάλλον θόλωσε από την τσαντίλα του να "αντιδράσει" πιστεύω και κάπου χάθηκε η μπάλα. Δυστυχώς το ΙΙ δεν επιβεβαίωσε το hype όπως το πρώτο. Είδωμεν για το ΙΙΙ που το έχει ανακοινώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...