Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

The Lords Of Salem

Η ζωή της Heidi, μιας νεαρής κοπέλας κατοίκου του Salem θα αλλάξει μετά από την αποστολή σε αυτήν ενός δίσκου.
Η τελευταία ταινία του Rob Zombie είναι μία ταινία που νομίζω θα διχάσει το κοινό. Για την ακρίβεια πιστεύω ότι το κοινό που θα τη δει είτε θα τη μισήσει είτε θα τη λατρέψει. Εγώ θα κατατάξω τον εαυτό μου στη δεύτερη κατηγορία καθώς πραγματικά έμεινα συνεπαρμένος από το πόνημα του Rob Zombie. Μακράν η καλύτερη του ταινία. Τόσο από πλευράς υπόθεσης όσο και από πλευράς τεχνικών θεμάτων. Το όλο στόρι εκτυλίσσεται αργά, νωχελικά, βυθίζοντας το θεατή σε ένα κόσμο μαγείας και μαγισσών. Οι εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια του θεατή είναι γυρισμένες μαεστρικά. Με σημασία στη λεπτομέρεια και με τις σκηνές της επαφής μας με το κακό να βρίθουν σουρεαλισμού. Η πρωταγωνίστρια και γυναίκα του δημιουργού Sheri Moon, ευάλωτη και εύθραυστη, σου δημιουργεί οίκτο καθώς οδεύει στο προκαθορισμένο της πεπρωμένο. Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν την ίδια ανταπόκριση αν δεν συνοδεύονταν και από μία μουσική υπόκρουση που δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή για την περίσταση. Το φιλμ δεν πρόκειται να δημιουργήσει φόβο στο θεατή. Βασικά δεν νομίζω ότι εκεί αποσκοπούσε. Το φιλμ εξιστορεί πολύ όμορφα μία ιστορία μαγισσών έχοντας ένα ρυθμό και μία ατμόσφαιρα που εγώ προσωπικά είχα συναντήσει ξανά μόνο στα θρίλερ του Polanski.

Σκηνοθεσία: Rob Zombie
Σενάριο: Rob Zombie
Πρωταγωνιστούν: Sheri Moon Zombie, Bruce Davison και Jeff Daniel Phillips
Κυκλοφόρησε: 2012
Βαθμολογία: 5/5

5 σχόλια:

  1. με ολες τις κριτικες (απο αμερικη) που ειχα διαβασει νομιζα οτι θα δω την υπερ κουλτουρα που ναι μεν εχει ωραιες εικονες αλλα δεν προκειται να καταλαβω τιποτα,ειδικα αποριες τυπου "συνεβησαν πραγματικα η ηταν ολα στο μυαλο της;" (την πετυχα αρκετες φορες) εφοσον ειδα την ταινια δεν τις καταλαβαινω,εφαγε αδικα πολυ θαψιμο η ταινια.
    οντως θυμισε πολυ την τριλογια "του διαμερισματος" του πολανσκι,
    ευχαριστη εκπληξη απο τον ζομπι αλλα μου λειπει το γνωριμο στυλ του και εκει που ηλπιζα να κανει το tyrannosaurus rex καθεται και κανει βιογραφικη ταινια ομαδας χοκεη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη.Βασικά ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει στην ταινία είναι ώριμη.Έχουμε να κάνουμε με μία ώριμη δημιουργία του Rob Zombie.

      Διαγραφή
  2. Το Lords of Salem για μένα ήταν so/so. Ίσως τα πολλά προβλήματα που είχε στη παραγωγή να κόστισαν και στο τελικό αποτέλεσμα. Όπως και να χει για μένα ήταν έξυπνη κίνηση να μην πάνε σε wide theatrical release, γιατί θα ήταν τρομερά δύσκολο να "προμοτάρεις" σωστά την ταινία και να μην περιμένει κάτι διαφορετικό ο κάθε ενδιαφερόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...