Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

The Frankenstein Theory






















Ο επιστήμονας John Venkenheim με τη συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου πηγαίνει στον Καναδά προς αναζήτηση του Frankenstein(μάλιστα).
Μετά από ένα μήνα και κάτι αποτοξίνωσης από τις ταινίες τρόμου επιστρέφω με ένα εργάκι γυρισμένο υπό την μορφή ντοκιμαντέρ. Αρχικά για τη συγκεκριμένη ταινία οι κριτικές που είχα διαβάσει δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές. Για την ακρίβεια ήταν μάλλον αποθαρρυντικές στο να τη δω αλλά λόγω έλλειψης και άλλης εναλλακτικής πρότασης είπα να της δώσω μία ευκαιρία. Αποτέλεσμα αυτής μου της απόφασης; Μιάμιση ώρα περίπου βαρεμάρας και προσμονής να δω κανένα πλάνο με τον Frankenstein. Ατελείωτα πλάνα από τις χιονισμένες περιοχές της Αλάσκας, αφού εκεί γυρίστηκε στην πραγματικότητα η ταινία και σκέψεις για το εάν όλοι οι σκηνοθέτες των found footage ταινιών που γυρίζονται νομίζουν ότι επαναλαμβάνοντας την ίδια και την ίδια συνταγή στα φιλμ τους προσφέρουν πραγματικά κάτι στο συγκεκριμένο χώρο. Η συνταγή παίρνω μία ιδέα σχετικά με ένα πλάσμα, προσθέτω αρκετές δόσεις Blair Witch Projectικών πλάνων και βάζω και μία τζούρα δευτερολέπτων του πραγματικού ήρωα της ταινίας(βλέπε Frankenstein δηλαδή) πια έχει αρχίσει και κουράζει. Κάνοντας ακόμα και εμένα που είμαι fan των found footage παραγωγών να έχω αρχίσει να βαριέμαι αφόρητα. Εντάξει γνωρίζω ότι το budget σε αυτές τις ταινίες είναι περιορισμένο αλλά έχουμε δει παραγωγές οι οποίες και με λιγότερα λεφτά τουλάχιστον προσέφεραν αυτό για το οποίο γυρίστηκαν. Τον τρόμο δηλαδή. Εδώ εκ των προτέρων γνωρίζει ο θεατής πως θα εξελιχθεί η ταινία καθώς αποτελεί απλά μία αντιγραφή της συνταγής προηγούμενων found footage φιλμς. 
Τελικό συμπέρασμα. Ο μυημένος στο είδος ας την αποφύγει. Ο μη φαν των ταινιών ας της ρίξει μία ματιά γνωρίζοντας ότι βλέποντας την είναι σαν να έχει δει και καμιά εικοσαριά από δαύτες.

Σκηνοθεσία: Andrew Weiner
Σενάριο: Vlady Pildysh, Andrew Weiner
Πρωταγωνιστούν: Kris Lemche, Joe Egender και Timothy V. Murphy
Κυκλοφόρησε: 2013
Βαθμολογία: 1/5

5 σχόλια:

  1. Το αποφεύγω δηλαδή. Το τελευταίο found footage που είδα μαζί με το Grave Encounters 2 ήταν το Evidence, το οποίο ήταν μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον είναι προς αποφυγή.
      To Evidence μου είχε φανεί λίγο κάτω του μετρίου.Δες αυτό http://bloodyfever.blogspot.gr/2012/09/the-lost-coast-tapes.html γιατί με τον EV είχαμε τελείως διαφορετική άποψη. Να ακούσουμε και την άποψη ενός τρίτου.

      Διαγραφή
    2. Έγινε ελπίζω τις επόμενες ημέρες να το δω.

      Διαγραφή
    3. Ενημέρωση έχει προγραμματιστεί και sequel.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...