Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Sinister



Συγγραφέας μαζί με την οικογένεια του πηγαίνουν να μείνουν σε σπίτι στο οποίο πριν μερικά χρόνια μία οικογένεια είχε βρει τραγικό θάνατο.
Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ταινίας ο σκηνοθέτης Scott Derrickson(Τhe Exorcism Of Emily Rose) θέλει να κερδίσει το θεατή(και το επιτυγχάνει) προσφέροντας του μία πολύ δυνατή σκηνή. Τέσσερα άτομα με κουκούλες στα κεφάλια και δεμένα πισθάγκωνα, με το κόψιμο ενός κλαδιού βρίσκονται κρεμασμένα από ένα δέντρο. Το πλάνο κόβεται και στην επόμενη σκηνή βρισκόμαστε στο ίδιο μέρος μερικά χρόνια αργότερα και παρακολουθούμε τη μετακόμιση του συγγραφέως Ellison Oswalt(Ethan Hawke) και της οικογένειας του στο καινούργιο τους σπίτι. Το φίλμ στη συνέχεια ρίχνει λίγο ρυθμούς και θυμίζει αρκετά το 8mm του Joel Schumacher. Ο συγγραφέας έχοντας φιλμάκια των 8 χιλιοστών σαν στοιχεία προσπαθεί να ανακαλύψει τι πραγματικά έχει συμβεί στο νέο του σπίτι αλλά και σε μία σειρά άλλων φόνων με θύματα πάντα τα μέλη κάποιων οικογενειών. Το μυστήριο επικρατεί στην ατμόσφαιρα, κάνοντας με να απορήσω για το εάν τελικά η ταινία είναι τρόμου ή πάλι έπεσα θύμα παραπλανητικού μάρκετινγκ από μία εταιρεία παραγωγής(οι ίδιοι έχουν γυρίσει το Paranormal Activity και το Insidious). Όλα αυτά στα πρώτα 45 λεπτά όμως, γιατί στη συνέχεια το horror στοιχείο μπαίνει στην υπόθεση και οι ρυθμοί της ταινίας ανεβαίνουν κατακόρυφα. Αποκρυφιστικές δοξασίες, οντότητες από άλλους κόσμους και ένας συγγραφέας ο οποίος αργά αργά γίνεται θύμα της ίδιας του της έρευνας. O Ethan Hawke μπορούσε να τα πάει και καλύτερα στο ρόλο του ενώ  κανά δύο σκηνές(ειδικά στο φινάλε) αν είχαν γυριστεί καλύτερα τότε κάλλιστα θα μιλάγαμε για το Insidious του 2012.
Τελικό συμπέρασμα... αν δεν αλλάξει τίποτα μέχρι το τέλος της χρονιάς νομίζω το Sinister θα είναι η ταινία που θα κλέψει τις φετινές μας εντυπώσεις.

Σκηνοθεσία: Scott Derrickson
Σενάριο: Scott Derrickson, C. Robert Cargill
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Juliet Rylance και James Ransone
Κυκλοφόρησε: 2012
Βαθμολογία: 4/5



10 σχόλια:

  1. το περιμενα καλυτερο,κυριως για αυτες τι σκηνες που λες κ συ οτι θα μπορουσαν να ειχαν γυριστει καλυτερα,οπως και κατι αλλες κλισε σκηνες,ευτυχως λιγες.
    ελπιζω να αλλαξει κατι και να δουμε κατι καλυτερο πριν το τελος της χρονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο φινάλε ειδικά γύρισαν κάτι σκηνές πολύ πρόχειρα.Ψιλό αστείες για την ακρίβεια μου φάνηκαν.
      Πάντως από τις φετινές ταινίες νομίζω ήταν η καλύτερη.Να σου πω την αλήθεια το μόνο που περιμένω να δω είναι το Paranormal για το αν θα κάνει κάτι αν και το κόβω χλωμό.
      Σημείωση θα βγει και Paranormal Activity 5.Να δούμε που θα σταματήσει το κοντέρ.

      Διαγραφή
    2. ειδικα η τελευταια σκηνη επρεπε να μην υπηρχε καθολου.
      και ειναι κριμα γιατι η ατμοσφαιρα και τα 8μμ φιλμακια ηταν πολυ καλα.
      ηξερα οτι ειναι σχετικα λοου μπατζετ,αλλα δεν νομιζω οτι θα ξεφευγε το μπατζετ εκει,το insidious (το καλοκαιρι βγαινει το 2 που υποτιθεται συνεχιζει απο κει που σταματησε το 1) που ειχε το μισο μπατζετ δεν του φανηκε πουθενα.
      εχουμε ακομα να δουμε το silent hill,το lords of salem που πραγματικα δεν ξερω τι να περιμενω απ'αυτα τα 2 και ολο και καποιο αλλο "καλο" θα ειναι να βγει πριν το 2013.

      Διαγραφή
    3. Το Silent Hill το είχα ξεχάσει τελείως.Άντε πότε θα το φέρει ο θείος χαχαχα.Αν και δεν νομίζω να ξεπεράσει το πρώτο.Μου τη σπάει και η πρωταγωνίστρια του δεύτερου γάμησε τα.Τέσπα.
      Για το lords πολύ φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί μεγάλη μούφα.
      Τον Ethan Hawke πως τον είδες στο Sinister;

      Διαγραφή
    4. καλος ηταν,δεν τρελαθηκα,αλλα δεν με ενοχλησε κατι,ειχε κει και μια δυο σκηνες για να κανει την υποκριτικη του και το μονο που μου φανηκε αρνητικο ειναι οτι σαν ζευγαρι ηταν αταιριαστοι,δεν πιστευεις ουτε στιγμη οτι ειναι παντρεμενοι η κατι τετοιο.
      στο λορντς ξερω πανω κατω τι παιζει και πως τελειωνει αλλα περιμενω τουλαχιστον κατι διαφορετικο.
      δεν νομιζω βεβαια να ειναι η αγαπημενη μου ταινια του 2012.

      Διαγραφή
    5. Τώρα με έχεις βάλει στο τρυπάκι για να ακούσω spoiler.Για πες τίποτα.

      Διαγραφή
    6. καταρχας ολα τα ριβιου το χαρακτηριζουν σαν slow burn οτι και αν αυτο σημαινει.
      δεν εχει βια και γκορ οπως η προηγουμενες ταινιες του και το βασικο στοιχειο ΔΕΝ ειναι οι μαγισσες και οι τελετες στον σατανα!
      ειναι ψυχολογικο θριλερ,δεν ξερεις αν αυτο που βλεπεις συμβαινει η ειναι στο μυαλο της πρωταγωνιστριας που ειναι πρεζακι στην αποτοξινωση.
      ολοι λενε οτι σκηνοθετικα ειναι η καλυτερη δουλεια του ζομπι (ειναι επιρεασμενο απο ευρωπαικο τρομο δεκαετιας 60-70),ο ιδιος ο ζομπις ειπε οτι ηθελε να κανει μια ταινια η οποια σε τρομαζει αφου τελειωσει και οχι κατα την διαρκεια της με δυνατους ηχους σε ξαφνικες στιγμες.
      ειναι απο την εταιρια των insidiouς,paranormal και sinister που κανουν low budget και του δωσαν 1,5 μυριο για να κανει οτι θελει χωρις καμια παρεμβαση (και μαλλον την πατησαν γιατι περιμεναν κατι σαν devils rejects 3),επισης περα απο την ιστορια που καποιοι την μισησαν καποιοι την λατρεψαν ολοι συμφωνουν οτι η μουσικη σε συνδιασμο με την εικονα ειναι αψογη,οποτε περιμενω ενα "καλλιτεχνικο θριλερ" με την σφραγιδα του σκηνοθετη,κατι που παντα μου αρεσε,αυτο που με ξενερωνει ειναι το τελος,οπου τελειωνει ξαφνικα και σε αφηνει ξεκρεμαστο χωρις να εχεις καταλαβει τι ειδες.
      τωρα που ειπα για καλλιτεχνες,το AMER το εχεις δει?

      Διαγραφή
    7. σκηνοθετικα ειναι πολυ ωραιο,φορος τιμης στa giallo,τωρα σαν στορι ...δε ξερω.
      σκεψου οτι σχεδον δεν εχει διαλογους,
      χωριζεται σε 3 μερη,το πρωτο ειναι οταν η πρωταγωνηστρια ειναι κοριτσακι,που ειναι αρκετα ατμοσφαιρικο και τρομακτικο και νομιζεις οτι θα δεις γαμω τις ταινιες,
      το δευτερο μερος που ειναι εφηβη οπου ...δεν συμβαινει τιποτα που να εχει σχεση με θριλερ,μονο σεξουαλικα υπονοουμενα.
      και το τριτο μερος που ειναι γυναικα πια και γινεται πιο σλασερ με μια πολυ δυνατη σκηνη,κατι παει να σου εξηγησει (με εκονες παντα) αλλα δεν καταλαβαινεις και πολλα.
      ειναι κουραστικο,ειδικα το δευτερο μερος,
      και στο τελος που περιμενεις να μαθεις τι παρακολουθεις τοσην ωρα και δεν μαθαινεις ποτε αλλα ανταμειβεσαι με μια πολυ δυνατη σκηνη βγαλμενη απο νταριο αρτζεντο.
      το αν αξιζει η οχι η αναμονη,εξαρταται,εγω ειμαι διχασμενος.

      Διαγραφή
  2. Χθες βράδι το είδα το Sinister και ναι ήταν από τα καλύτερα φέτος, αν όχι το καλύτερο μέχρι στιγμής. Μου άρεσε αρκετά, άσχετα αν έπεσα μέσα στη "πρόβλεψη" για το τι παίζει. (όχι δεν είχα πέσει θύμα σπόιλερ), δεν είχα διαβάσει καν το ποστ σου για να πάρω μια ιδέα. Είδα μόνο τον τίτλο και το 4/5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...