Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

The Woman




















Πετυχημένος δικηγόρος προσπαθεί να εκπολιτίσει γυναίκα που βρίσκει να περιφέρεται σαν αγρίμι μέσα στο δάσος.
Το The Woman είναι sequel της ταινίας Offspring του 2009 και είναι μία δημιουργία η οποία αρχικά δεν μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια αρνιόμουν πεισματικά να τη δω καθώς δεν θεωρούσα το περιεχόμενο της ιδιαίτερου ενδιαφέροντος(τρώω και εγώ τα κολλήματα μου). Τελικά αυτή μου η άποψη αποδείχθηκε λάθος καθώς το The Woman αποδείχθηκε μία πολύ καλή ταινία η οποία καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.
Στην ταινία παρακολουθούμε τη ζωή μιας τυπικής εκ πρώτης όψεως οικογένειας. Ο πατέρας πετυχημένος δικηγόρος, η γυναίκα νοικοκυρά και τα τρία παιδιά δύο κορίτσια και ένα αγόρι να περνούν τη μέρα τους ανάμεσα στο σχολείο και στη ζωή στο απομονωμένο σπίτι τους. Αυτή είναι η μία όψη, γιατί όσο προχωράει η ταινία και γνωρίζουμε τα μέλη της οικογένεια καλύτερα θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πατέρα μισογύνη, βίαιο και ψυχικά διαταραγμένο πρόσωπο τα κουσούρια του οποίου έχουν μεταλαμπαδευτεί και στον γιο. Η μητέρα υποτελής ανέχεται τα καπρίτσια του άντρα της χωρίς να τολμάει να ορθώσει το ανάστημα της. Η μεγάλη κόρη είναι έγκυος(με την υποψία το παιδί να είναι του πατέρα της) ενώ η πιο μικρή κόρη της οικογενείας απολαμβάνει ακόμα την αθωότητα της ηλικίας της. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και μία γυναίκα, την οποία ο πατέρας της οικογένειας ανακαλύπτει κατά τη διάρκεια του κυνηγιού του μέσα στο δάσος να περιφέρεται σαν αγρίμι. Ο πατέρας προφανώς νομίζει ότι ανακάλυψε το καινούργιο του παιχνίδι και την αιχμαλωτίζει με σκοπό να την εκπολιτίσει. Όσο προχωράει η ταινία είναι πραγματικά δυσδιάκριτο να εντοπίσεις τελικά ποιος είναι ο πολιτισμένος και ποιος όχι. Η φαινομενικά πολιτισμένη οικογένεια αποδεικνύεται περισσότερο άγρια από την γυναίκα που αιχμαλωτίσανε κάνοντας τελικά το φινάλε της ταινίας να μας φαίνεται τόσο μα τόσο δίκαιο.
Η πρωταγωνίστρια Polyanna McIntosh δίνει ρεσιτάλ με την ερμηνείας στο ρόλο της άγριας γυναίκας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ηθοποιοί δεν μας προσφέρουν πολύ καλές ερμηνείες. Το φίλμ στην μεγαλύτερη διάρκεια του δεν έχει τόσο σκληρές σκηνές μέχρι να έρθει το φινάλε όπου αποζημιώνει τους φανς του horror με ένα λουτρό αίματος. O σκηνοθέτης Lucky McKee(The Woods) καταφέρνει να μας δώσει ένα πολύ δυνατό φίλμ, με σκηνές οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό του θεατή για αρκετό καιρό. 

Σκηνοθεσία: Lucky McKee
Σενάριο: Lucky McKee, Jack Ketchum
Πρωταγωνιστούν: Polyanna McIntosh, Brandon Gerald Fuller και Lauren Ashley Carter
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 4/5

3 σχόλια:

  1. To Offspring που είχα δεί δεν μου πολυάρεσε πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ειχα δει πριν πολυ καιρο αλλα για καποιο λογο οχι ολοκληρο και δεν εκατσα ποτε να δω την συνεχεια,ενας φιλος που την ειδε ολοκληρη μου ειπε οτι δεν εχασα και τιποτα,τωρα ψηθηκα να την ξαναδω,,
    δεν ηξερα οτι ειναι σικουελ,θα το τσεκαρω κ αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν φίλε Ανώνυμε έκατσα και είδα το Offspring γιατί δεν το είχα δει.Αν και γενικά και με ένα σερφάρισμα που έκανα δεν έχει πάρει καλές κριτικές εμένα δεν με χάλασε.Σίγουρα το The Woman έχει λίγο πιο βαθιά νοήματα για κάποιον που θέλει να βλέπει τις ταινίες και λίγο διαφορετικά αλλά το πρώτο φίλμ δεν είναι και τόσο κακό.Έχει πολύ περισσότερη δράση και πολύ περισσότερες gore καταστάσεις.
    Σε σένα φίλε EV θα πρότεινα να δεις και τα δύο νομίζω ότι τελικά θα σου αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...