Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

The Pact






















Γυναίκα επιστρέφει στο πατρικό της προκειμένου να παρευρεθεί στη κηδεία της μητέρας της. Εκεί όμως, περίεργα γεγονότα θα την κάνουν να αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο εδώ και χρόνια μυστικό.
Το The Pact είναι άλλη μία ταινία που ασχολείται με την επικοινωνία των ανθρώπων με τον άλλο κόσμο. Η κόρη της αποθανούσας μητέρας με την επιστροφή της στο πατρικό της έρχεται σε επαφή με το πνεύμα μιας νεκρής γυναίκας, το οποίο προσπαθεί να την οδηγήσει σε ένα καλά κρυμμένο εδώ και χρόνια μυστικό. Η ιστορία είναι λίγο πολύ χιλιοειπωμένη θα πείτε οι περισσότεροι. Μη βιάζεστε όμως. Το The Pact είναι μία ταινία, η οποία αξίζει την προσοχή σας και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί. 
Καταρχάς το The Pact είναι ένα φίλμ αρκετά καλογυρισμένο, με σκηνές που θα συντροφεύουν τις αναμνήσεις σας για αρκετό καιρό. Η πρωταγωνίστρια(Caity Lotz) δίνει τα ρέστα της με την ερμηνεία της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές υστερούν στα καθήκοντα τους(εξίσου συγκλονιστική είναι και η ερμηνεία της Haley Hudson στο ρόλο του ενδιάμεσου). Το φίλμ αν και αναμασά στοιχεία παλαιότερων ταινιών του είδους(περίεργοι ήχοι, πόρτες που κλείνουν μόνες τους, οντότητες οι οποίες δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, κάλεσμα πνευμάτων) καταφέρνει με τον τρόπο που ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και με τη συνεχή αποκάλυψη στοιχείων να χτίσει πετραδάκι πετραδάκι(που λέει και το τραγούδι) ένα οικοδόμημα, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο αξιοπρεπής φετινές παραγωγές. 
Βέβαια, όλα αυτά που αναφέρω παραπάνω ίσως να αφορούν περισσότερο τους πιο μυημένους του είδους. Oι υπόλοιποι απλά θα απολαύσετε την ταινία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Άντε και καλό μήνα να έχουμε!

Σκηνοθεσία: Nicholas McCarthy
Σενάριο: Nicholas McCarthy
Πρωταγωνιστούν: Caity Lotz, Haley Hudson και Casper Van Dien
Κυκλοφόρησε: 2012
Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...