Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Piranha 3DD




















Waterpark στην Αμερική γίνεται στόχος αιμοδιψών πιράνχας.
Τα πιράνχας επιστρέφουν μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών περίπου, πιο επικίνδυνα και πιο διψασμένα για αίμα όσο ποτέ. Αυτή τη φορά πίσω από τις κάμερες έχουμε τον John Gulager δημιουργό της σειράς ταινιών Feast. Στο σενάριο είναι οι Patrick Melton και Marcus Dunstan(έχουν αναμειχθεί σε κάποια Saw και Feast) ενώ ο τρίτος της παρέας Joel Soisson έχει γράψει το σενάριο για το Mimic 2 και το Dracula 2000. Από το cast της πρώτης ταινίας δύο ονόματα κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους. Ο πρώτος είναι ο Christofer Lloyd στο ρόλο του τρελοεπιστήμονα και ο δεύτερος είναι ο ανάπηρος πια Ving Rhames, ο οποίος προφανώς ζηλεύοντας τη δόξα της Rose McGowan από το Planet Terror έχει προσαρτήσει στο ένα του κομμένο πόδι μία κοντόκανη καραμπίνα(αυτά είναι). Σε αυτό το φίλμ καινούργιες προσθήκες γερών ονομάτων είναι ο David Koechner στο ρόλο του ιδιοκτήτη του waterpark, ο οποίος με τις ενέργειες του καταφέρνει στην κυριολεξία να φάει το κεφάλι του και φυσικά ο David Hasselhoff ο οποίος είναι για μένα το κλού της ταινίας με τον άκρως αυτοσαρκαστικό ρόλο του ίδιου του του εαυτού που του ανάθεσαν να παίξει. Απλά καταπληκτικός. Στην ταινία παίζει και το γκομενάκι από το Tucker & Dale Vs Evil, Katrina Bowden(πως μου έχει διαφύγει και δεν την έχω βάλει ακόμα σε κανένα Tribute To Horror Girls ακόμα ρε γαμώτο) η οποία έχει στο φίλμ μία πολύ στενή επαφή με ένα πιράνχας. Βασικά για να μην προδώσω και τα hot spot της ταινίας τα πιράνχας γενικά σε αυτό το φίλμ χώνονται σε τρύπες... 
Στην κριτική μας τώρα το Piranha 3DD είναι μία χαβαλεδιάρικη ταινία όσο δεν πάει άλλο. Έχει απίστευτα αστείες ατάκες(η ατάκα του Ving Rhames στην ερώτηση ενός φίλου του που βρήκε τα λεφτά για να προσαρτήσει στο κομμένο του πόδι μία καραμπίνα λέγοντας ότι τα εξοικονόμησε από τη μη αγορά καλτσών είναι νομίζω η κορυφαία ατάκα στην ταινία), τόνους αίματος να κατακλύζουν την οθόνη μας και πιράνχας τα οποία πραγματικά δεν σταματάνε πουθενά. Τα γυμνά ή ημίγυμνα γκομενάκια είναι και σε αυτό το sequel αρκετά, κάνοντας με να θεωρώ το όλο πακέτο του φίλμ ιδιαίτερα ελκυστικό για ένα χαλαρωτικό θερινό βράδυ στον 3DD κινηματογράφο της γειτονιάς σας. Επίλογος... βλέποντας το φινάλε της ταινίας ανυπομονώ να δώ το επόμενο φίλμ της σειράς. 

Σκηνοθεσία: John Gulager
Σενάριο: Patrick Melton, Marcus Dunstan και Joel Soisson
Πρωταγωνιστούν: David Hasselhoff, Danielle Panabaker και Matt Bush
Κυκλοφόρησε: 2012
Βαθμολογία: 3/5

8 σχόλια:

  1. Το εντόπισα το πακέτο και ήδη βρίσκεται στη κατοχή μου. Περιμένω το επόμενο Σ/Κ για να το δω με το έτερο ήμισυ γιατί θα είναι πουστιά να το δω πρώτος μόνος μου.

    Πάντως το "πακέτο" που κυκλοφόρησε είναι καλής ποιότητας. Και από ότι βλέπω Φώτη από αυτά που γράφεις, θα γίνει της πουτάνας στη ταινία, όταν το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε εγώ θα φάω στάνταρ κράξιμο από ένα φίλο που του είχα πει ότι θα το δούμε μαζί αλλά τι να κάνω όταν βαριέσαι και δεν έχεις τι άλλο να κάνεις...δεν άντεξα πάτησα το play.Όσο για την ταινία βασικά την απόλαυσα πιο πολύ από την πρώτη ίσως και επειδή ποια ήξερα τι θα δω.

      Διαγραφή
  2. γαματο οπως περιμενα αλλα το πρωτο νομιζω ηταν καλυτερο,ωραια η πλακα αλλα ηθελε λιγη σπλατερια ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε έκανες το 666 σχόλιο στο blog.Απλά το παρατήρησα και είπα να το αναφέρω :D

      Διαγραφή
  4. Παίδες όντως κορυφαία σκηνικά what the fuck στιγμών στο Piranha 3DD αλλά έχασε η ταινία εκεί που έπρεπε να γίνει της αποκαλύψεως, δηλαδή όταν τραβάνε πρώτο αίμα τα πιρανχόπουλα στο Water Park. Δεν έκανε εστίαση σε αυτή τη φάση και την δράση που φέρνει αυτή. (θυμηθείτε το 3λεπτο της κολάσεως στο πρώτο όταν τραβάνε πρώτο αίμα τα πιρανχόπουλα). Ήθελε σίγουρα περισσότερο splatter και ο Clu Gulagher είχε δείξει με το Feast trilogy πως μπορεί να την παραδώσει με την σέσουλα, όπως και να φτιάξει κορυφαία what the fuck σκηνικά με γέλιο. Στο δεύτερο πέτυχε 1000% στο πρώτο έτσι και έτσι.

    Overall ήταν απολαυστικό το Piranha 3DD γούσταρα έγινε ο απαραίτητος πανικός και τζέρτζελο, αλλά όπως είπα έλειπε ο "οργασμός" το αποκορύφωμα ρε παιδί μου.

    Υ.Γ Όπως το είδα, πιστεύω πως το ΙΙ είχε πολύ λιγότερο μπατζετάκι στην διάθεση του, παρά τα όσα ισχυρίζεται το Ιmdb και το γεγονός πως η ταινία έκανε limited release στα σινεμά στις ΗΠΑ, μάλλον επιβεβαιώνει αυτή την εντύπωση, μιας και οι Weinstein τελικά πήγαν να το περάσουν στα "ψιλά" το έργο, προσδοκώντας μόνο σε ότι κονομήσουν μέσω worldwide distribution, v.o.d και dvd/blu ray αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ: Εμφανέστατη η απουσία του καλύτερου μαθητή του Tom Savini στα prosthetics, make up και gore effects, Greg Nicotero. Ο άνθρωπος είχε ζωγραφίσει στο πρώτο.

      Διαγραφή
    2. Πάντως στην Αμερική δεν τα πήγε και τόσο καλά από πλευράς εισιτηρίων.Για το μπάτζετ συμφωνώ απόλυτα Snake ότι θα πρέπει να ήταν αρκετά μικρότερο σε σχέση με το πρώτο.Ίσως να το φάγανε όλο στον Hasselhoff τι να πω.Η ταινία σε σχέση με το πρώτο έχει όντως λιγότερο αίμα από την άλλη όμως έχει αισθητή βελτίωση στην ποιότητα του χαβαλέ κάτι το οποίο βέβαια ίσως να μην ενδιαφέρει και τόσο αρκετούς.Τα μουνάκια παρέμειναν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, με το πρώτο να έχει ίσως ένα μικρό προβάδισμα λόγω της παρουσίας της Kelly Brook.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...