Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Curse Of Chucky





















Ο Chucky επιστρέφει...
Ή αλλιώς η κούκλα του σατανά(όπως έγινε γνωστή στην Ελλάδα) επιστρέφει εν μέσω αναμνήσεων των ταινιών της σειράς. Ο Charles Lee Ray κλείνει παλιές υποθέσεις και μας θυμίζει λίγο από τις παλιές του δόξες(λίγο όμως). Πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ παίζει η κόρη του Brad Dourif, Fiona Dourif, επιλεγμένη φαντάζομαι μέσα από αντικειμενικές πάνω απ' όλα διαδικασίες. Tην παράσταση κλέβει στο φιλμ η εμφάνιση δευτερολέπτων της Jennifer Tilly(ναι ναι καλά διαβάσατε) και του Alex Vincent(ναι ναι καλά ξαναδιαβάσατε) που έπαιζε τον μικρό Andy Barclay. H εμφάνιση του ενήλικα πια Andy Barclay γίνεται μετά τους τίτλους τέλους οπότε μη βιαστείτε να πατήσετε το stop. Κατά τα άλλα το στόρι προς το τέλος λίγο μπερδεύει το θεατή ενώ από πλευράς δράσης τα πράγματα κυμαίνονται στο επίπεδο του φθηνού εντυπωσιασμού(απαράδεκτο για την κληρονομιά που κουβαλάει η ταινία). Ο Chucky σε μερικές σκηνές μοιάζει με σχιζοφρενή emo ενώ την πρώτη του ατάκα με την φωνή του Brad Dourif την πετάει νομίζω γύρω στο 45ντάλεπτο, κάνοντας πάντως τους παλιούς fans της σειράς  να ανατριχιάσουν. Η ταινία βγήκε κατευθείαν στα βιντεοκλαμπάδικα(που δεν υπάρχουν βασικά αλλά έτσι τα λέγαμε στις μέρες μου) κάτι το οποίο κρίνοντας εκ του αποτελέσματος το θεωρώ λογικό. 2.5/5 για τις αναμνήσεις.

Σκηνοθεσία: Don Mancini
Σενάριο: Don Mancini
Πρωταγωνιστούν: Fiona Dourif, Danielle Bisutti και Alex Vincent
Κυκλοφόρησε: 2013
Βαθμολογία: 2.5/5

11 σχόλια:

  1. Μιας και δεν έχω δει καμία ταινία της σειράς αν δω αυτήν θα έχει κάποια σύνδεση με τα προηγούμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς θα σε συμβούλευα να δεις ειδικά τα πρώτα δύο μέρη τα οποία για μένα είναι και τα καλύτερα.Είναι κρίμα να ξεκινήσεις από το τελευταίο.
      Τώρα στο τελευταίο δείχνει μία σκηνή από το πρώτο μέρος για το πως έγινε το σκηνικό και ο Charles Lee Ray μπήκε μέσα στην κούκλα.Η υπόθεση είναι καινούργια ιστορία αλλά στο τέλος δείχνει τους ήρωες των προηγούμενων ταινιών.

      Διαγραφή
  2. ειναι συνεχεια απο τα προηγουμενα αλλα ειναι και για νεο κοινο,καλο ειναι να εχεις δει και τα πρωτα για να ξερεις τι παιζει.
    τα δυο πρωτα ειναι και για μενα τα καλυτερα,το 4 και το 5 τα θεωρω παρωδιες αντιθετα μ'αυτο που ο τσακη επεστρεψε ξανα σοβαρος και μου θυμισε το πρωτο.
    ελπιζω να συνεχιστει το φραντσαηζ με αυτο το υφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δύο πρώτα δεν συγκρίνονται με τα υπόλοιπα.Να σου πω την αλήθεια το δεύτερο ίσως να είναι στις λεπτομέρειες και λίγο καλύτερο από το πρώτο.Τώρα για το τωρινό διαφωνώ μαζί σου.Περίμενα περισσότερα.Άσε που μας μπέρδεψε κιόλας.Τώρα τι έγινε έχει μπει μέσα στο κοριτσάκι ή όχι;

      Διαγραφή
    2. συμφωνω,το δευτερο ειναι καλυτερο αλλα εφοσον εχεις δει το πρωτο πρωτα χαχα,στο πρωτο και το τελευταιο το ωραιο ειναι που χτιζει ενα μυστηριο γυρω απο την κουκλα.
      εγω να σου πω δεν περιμενα τιποτα,ουτε το τρεηλερ δεν ειχα δει και πιστευα οτι θα ειναι αλλη μια κωμωδια ισως γιαυτο μου αρεσε περισσοτερο.
      τωρα διαβασα οτι κατα πασα πιθανονοτητα το επομενο friday the 13th θα ειναι found footage.

      Διαγραφή
    3. Το έχω διαβάσει αλλά επειδή ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο δεν έχω γράψει ακόμα τίποτα.Μόλις σιγουρευτεί το σκηνικό θα ανεβάσω ανάρτηση .

      Διαγραφή
  3. 3/10
    8a ts edina 2 alla i lesbo skini m anevase...tn dia8esi.
    Mlkia pliris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξανθό έχει ήδη καταχωρηθεί για το tribute to sexy horror girls 5.

      Διαγραφή
  4. Λοιπόν Φώτη, άργησα να σου γράφω για το Curse αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

    Το γούσταρα πολύ το Curse Of Chucky. Βack to basics και έτσι. Το "μπέρδεμα" για μένα ήταν λίγο με το continuity της σειράς, αλλά με λίγο homework την βρήκα την άκρη, τουλάχιστον για μένα. Τώρα το κοριτσάκι, ε προφανώς την γλύτωσε κάπως. Δεν μου το χαλάει αυτό, αλλά με το continuity σε κάποια φάση είχα θέμα. Από εκεί και πέρα όπως είπα back to basics ή back to the roots. Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά ικανοποιήθηκα σε καλό βαθμό. Σίγουρα μπορεί καλύτερα ο Don Mancini αλλά δεδομένων των συνθηκών το αποτέλεσμα ήταν o.k.
    Τέλος το μόνο που μπορώ να πω κλείνοντας είναι πως πρέπει επιτέλους να βγάλει κάποιος real size Good Guy Doll με καλές λεπτομέρειες κτλ. Πρέπει να αγοράσω μία οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προχειροδουλειά μου φάνηκε Snake και αυτό που λες ότι από τον Mancini περιμένεις περισσότερα(ειδικά από τη στιγμή που αποφάσισε να γυρίσει στις ρίζες των ταινιών) είναι ίσως το κλειδί της όλη φάσης.
      real size Good Guy Doll;Ούτε απ'έξω από το σπίτι χαχαχαχα.Μην ψαχνόμαστε και μόνοι μας χαχαχα.

      Διαγραφή
    2. To θέμα είναι να έχουμε συνέχεια. Και να έχουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Chucky deserves it. Hell, Chucky demands it! h-day, do-ee, Demballa...give me the power I BEG of you! Zacuse zintiem may poivre de mort. Mortize mella de vacure de vermose. Andale porte buasay Dembella! Zacuse zintiem may poivre de mort. Andale porte buasay Dembella! Andale porte buasay Dembella! zacula vula suka may tae dae dae zulabe!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...