Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

The Conjuring


1971. Oικογένεια στην Αμερική μετά τη μετακόμιση της στο καινούργιο της σπίτι στοιχειώνεται από μία δαιμονική παρουσία που κατοικούσε εκεί.
Ο δημιουργός του Insidious, του Saw και του Dead Silence, James Wan,  αποδεικνύει για άλλη μια φορά με αυτή του την ταινία ότι το έχει. Ξέρει ρε παιδί μου να προσφέρει τρόμο στο θεατή.  Μπορεί από πλευράς θεματολογίας και στο The Conjuring, και στο Insidious αλλά και στο Dead Silence να παρέμεινε πάνω κάτω στο ίδιο σεναριακό μοτίβο(επαφή με πνεύματα δηλαδή) αλλά αυτό διόλου μας ενοχλεί καθώς το τελικό του αποτέλεσμα είναι αρκούντος ικανοποιητικό. Στο φιλμ o James Wan στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει τον γνώριμο του  Patrick Wilson(Insidious), την Vera Farmiga(Bates Motel) η οποία κλέβει με την παρουσία της την παράσταση σε ένα ρόλο που της πάει γάντι και την εξίσου καλή Lily Taylor(The Haunting). Toυς σεναριογράφους  Chad Hayes και Carey Hayes(είναι αδέλφια) θα τους έχετε πετύχει στο House Of Wax(2005) και στο The Reaping(2007).
Στο φιλμ τώρα μεταφερόμαστε στο 1971.Η οικογένεια Perron με τα πέντε παιδιά της(και τα πέντε κορίτσια) μετακομίζουν στο καινούργιο τους σπίτι. Το σπίτι αυτό είναι στοιχειωμένο και γρήγορα η ζωή τους θα μετατραπεί σε κόλαση. Στο όλο στόρι έρχεται να προστεθεί και η παρουσία ενός ζευγαριού(των Warren που τους ερμηνεύουν οι Patrick Wilson και η Vera Farmiga) που μελετά και αντιμετωπίζει τέτοιου είδους φαινόμενα. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. Παραφυσικά φαινόμενα πλημμυρίζουν την οθόνη μας με το ζευγάρι των “ειδικών” να προσπαθεί να βρει μία λύση για να σώσει την οικογένεια αλλά εν κατακλείδι και τους ίδιους από το δαιμονικό πνεύμα που κατοικεί στο σπίτι. Η ταινία έχει ήδη πάρει το ok για sequel με εμάς να περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη περιπέτεια του ζεύγους Warren. 4.5 για το πόνημα του Wan με το 5αράκι να μην έρχεται γιατί εάν έχεις δει τα προαναφερθέντα ίδιας θεματολογίας έργα του σκηνοθέτη ένα deja vu θα το νιώσεις.

Σκηνοθεσία: James Wan
Σενάριο: Chad Hayes, Carey Hayes
Πρωταγωνιστούν: Patrick Wilson, Vera Farmiga και Lily Taylor
Κυκλοφόρησε: 2013
Βαθμολογία: 4.5/5

1 σχόλιο:

  1. Δεν το έχω δει ακόμα αλλά το περίμενα με αγωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...