Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

The Last Exorcism Part II

Η γνωστή μας Nell από την πρώτη ταινία επιστρέφει για να κάνει μία καινούργια αρχή στη ζωή της.
Εμείς όμως τι φταίμε; Θα μπορούσε να είναι η συνέχεια της παραπάνω φράσης και δεν θα περιείχε ίχνος υπερβολής καθώς το The Last Exorcism Part II είναι ο κανιβαλισμός του πρώτου πολύ καλού documentary(η ταινία δεν είναι γυρισμένη υπό τη μορφή ντοκιμαντέρ όπως η πρώτη). Η Νell είναι η μοναδική που σώζεται από την όλη φάση του πρώτου μέρους και προσπαθεί να κάνει μία καινούργια αρχή στη ζωή της. Μένει μαζί με άλλες κορασίδες χτυπημένες από τη μοίρα, βρίσκει μία δουλειά και έχει και ένα φλερτ με ένα αγόρι. Όλα φαίνονται να κινούνται φυσιολογικά μέχρι που ο δαίμων του πρώτου μέρους μας ενημερώνει ότι δεν την έχει ξεχάσει και αποφασίζει να την κατακτήσει ξανά.
Τα κολπάκια για να δημιουργηθεί λίγος φόβος στο θεατή από τους δημιουργούς είναι του επιπέδου γίνεται κάτι απότομο και τρομάζει ο θεατής. Τώρα αυτό θα είναι ένα γάβγισμα σκύλου ή ένα κλείσιμο πόρτας δεν έχει σημασία. Πραγματικά η ταινία κυλάει σε όλη τη διάρκεια έτσι. Η Nell βγαίνει από το σπίτι και ξαφνικά ένας σκύλος της γαβγίζει. Πολύ τρομάρα. Στην επόμενη σκηνή η Nell καθαρίζει το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και ξαφνικά το ραδιοφωνάκι αρχίζει να παίζει. Δεύτερη μεγάλη τρομάρα. Τα νευρικά μου γέλια, από αυτή την τακτική της ταινίας, συνεχίστηκαν μέχρι το ακόμα χειρότερο φινάλε όπου εκεί πραγματικά αμίλητος έκλεισα το dvd player και πλάκωσα κάτι μπύρες που μου είχαν μείνει για να ξεχάσω αυτό που μόλις είχα δει. 
Τελικό συμπέρασμα... άλλη μία ταινία που γυρνώντας σε κανονική κινηματογράφηση χάνει μεγάλο μέρος της δύναμης της και σε συνδυασμό και με το χάλια στόρι το αποτέλεσμα που μας προσφέρεται είναι τραγικό.

Σκηνοθεσία: Ed Gass-Donnelly
Σενάριο: Damien Chazelle, Ed Gass-Donnelly
Πρωταγωνιστούν:  Ashley Bell, Julia Garner και Spencer Treat Clark 
Κυκλοφόρησε: 2013
Βαθμολογία: 0.5/5

2 σχόλια:

  1. πωπω,και επειδη το πρωτο δεν μου αρεσε ιδιαιτερα,ουτε που το θυμαμαι δλδ,για καποιο λογο νομιζα οτι αυτο θα ειναι πολυ καλυτερο.
    πρεπει να ειναι ο πιο χαμηλος βαθμος που εχεις βαλει αν δεν κανω λαθος,η υπαρχει και κριτικη που εχεις βαλει σκετη κουλουρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...