Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Texas Chainsaw 3D






















Η τελευταία απόγονος της περιβόητης οικογένειας Sawyer επιστρέφει στα πάτρια εδάφη.
Το φιλμ ξεκινάει δείχνοντας πλάνα από το πρώτο Texas Chainsaw Massacre. Εν συνεχεία συνεχίζει το στόρι ακριβώς μετά από τη διαφυγή της γκόμενας της πρώτης ταινίας της σειράς, όπου εξαγριωμένος όχλος βλάχων αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του παίρνοντας εκδίκηση για το μακελειό που η οικογένεια Sawyer έφερε στα μέρη τους. Η οικογένεια Sawyer αποδεκατίζεται(;) εν μέσω καταιγισμού πυροβολισμών από τους ντόπιους, με μοναδική επιζήσασα του μακελειού τη μικρή Heather. Η Heather μεγαλώνει χωρίς να γνωρίζει την πραγματική της οικογένεια ώσπου η γιαγιά της πεθαίνει και κληρονομεί το σπίτι της μαζί με ότι άλλο έχει μέσα αυτό(το πιάσατε το υπονοούμενο). Η γνωριμία με το ξάδερφο δεν αργεί να έρθει με τα αλυσοπρίονα, τα μαχαίρια και άλλα κοφτερά αντικείμενα να δίνουν και να παίρνουν στη συνέχεια. Αρρωστημένη ατμόσφαιρα όπως το πρώτο μην περιμένετε να δείτε. Μία όμως λογική εξέλιξη της ιστορίας θα τη δείτε. Τα φονικά δεν θα με χάλαγε να ήταν περισσότερα ενώ η Tania Raymonde στο ρόλο του ξέκωλου δίνει τα ρέστα της κάνοντας με υπερήφανο που την είχα συμπεριλάβει στο τέταρτο sexy horror girls tribute. Η Daddario αποδεικνύει για άλλη μια φορά μετά το Bereavement ότι το έχει το horror ενώ να μη ξεχάσετε ότι μετά τους τίτλους τέλους έχει λίγο ακόμα. Καλή σας διασκέδαση.

Σκηνοθεσία: John Luessenhop
Σενάριο: Adam Marcus, Debra Sullivan
Πρωταγωνιστούν: Alexandra Daddario, Tania Raymonde και Scott Eastwood
Κυκλοφόρησε: 2013
Βαθμολογία: 4/5

12 σχόλια:

  1. Το είχα δει στον κινηματογράφο.Δεν ήταν άσχημο.Διασκεδαστικό θα το χαρακτήριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ.Για αυτό έβαλα και το καλή διασκέδαση στο τέλος.

      Διαγραφή
  2. δλδ μαλακια εκανα που δεν πηγα να το δω γιατι μου φανηκε σιγουρη αποτυχια,παντως πολυ τρομος εχει πεσει αυτες τις μερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως για Πάσχα πολύ τρόμος χαχαχαχα.
      Έλεγε τελικά να πας να τη δεις.Εντάξει το τεσσαράκι ίσως φανεί υπερβολικό σε μερικούς.Βασικά προβληματίστηκα τι βαθμό να του βάλω του φιλμ.Η βαθμολογία μπήκε καθαρά γιατί είναι διασκεδαστική ταινία.Δηλαδή εγώ τουλάχιστον την ξαναέβλεπα.
      Τώρα αν τη συγκρίνεις με την πρώτη εννοείται θα έπαιρνε κανένα άσσο.Αλλά θα ήταν άδικο κάτι τέτοιο.Πάντως από τα remake που είχαν βγει είναι πολύ καλύτερη.

      Διαγραφή
  3. To ειδα,με διαφορα η χειροτερη του φραντσαηζ (και ειναι πολλες) ισως και η χειροτερη ταινια τρομου που ειδα φετος και περυσι.
    τελικα δεν εκανα μαλακια που δεν πηγα σινεμα.
    φωτη αν δεν κανω λαθος εχεις δει μονο την πρωτη και τα ρημεηκ;τις αλλες τρεις τις εχεις δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά στο τι έχω δει.
      Νομίζω ότι την αδικείς.Την αδικείς όμως γιατί πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια είδαμε μία σωστή συνέχεια.Έγινε πολύ ωραίο δέσιμο με το πρωτότυπο και μία λογική εξέλιξη.Οι ταινίες που βασίζονται σε μεγάλες παλιότερες ταινίες νομίζω ότι θα πρέπει να έχουν μία τέτοια εξέλιξη.Να βασίζονται στην αρχική και να την πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα στο θέμα της υπόθεσης.Κλίμα το ίδιο δεν πρόκειται να ξαναγίνει όπως το πρωτότυπο.Οπότε τι μένει;Μία σωστή εξέλιξη και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη εξέλιξη.Να βλέπαμε απλά μία από τα ίδια δεν θα είχε νόημα.

      Διαγραφή
    2. και κάτι ακόμα.Είμαστε στο 2013 στα χρόνια που κανιβαλίζονται πολλές φορές οι παλιότερες ταινίες.Η συγκεκριμένη νομίζω δεν το έκανε και τις αξίζει να πάρει κάποια εύσημα.Πήγε το στόρι στρωτά παραπέρα.Εμένα μου άρεσε αυτή η εξέλιξη.Πως αλλιώς να προχωρούσε το στόρι;

      Διαγραφή
    3. δεν συμφωνω,το προηγουμενο ρημεηκ και πρικουελ μου αρεσαν πιο πολυ απο αυτο,εμενα μου φανηκε αλλη μια αρπαχτη,βαζουμε εναν χαρακτηρα που πουλαει βαζουμε εναν γνωστο τραγουδιστη να κανει τον ηθοποιο,το κανουμε θριντι (μονο μια σκηνη ειναι για θριντι κ αυτη μιση) το τυλιγουμε με ενα γαματο ποστερ (στο ποστερ βεβαια δεν φαινεται οτι ο λεδερφεης μοιαζει πιο πολυ με κλοουν με τα μπουκλακια να πετανε δεξια αριστερα της καραφλας και το εντονο κοκκινο πουλοβερακι του)και μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ουδεν λαθος αναγνωριζεται,θα μπορουσα να γραψω πολλα επιχειρηματα για το σεναριο αλλα νομιζω δεν υπαρχει λογος 1ον γιατι δεν κανω εγω το ριβιου και 2ον γιατι ολοι οι λογοι υπαρχουν γραμμενοι εκει εξω και ενω συνηθως διαφωνω με την πλειοψηφια των αρνητικων ριβιουζ αυτη την φορα συμφωνω απολυτα και να σκεφτεις οτι δεν ειμαι ουτε πωρωμενος φαν του λεδερφεης ουτε εχθρος των ρημεηκ-ρημπουτ κλπ,βεβαια ολα αυτα που λεω ειναι υποκειμενικα εκτος απο καποια κουλα του σεναριου που οντως υπαρχουν αλλα ισως αν την εβλεπα σε αλλη φαση να μην με ενοχλουσαν μιας και ειναι συχνο φαινομενο στον χωρο αυτο αλλα ρε γμτ..αλλο οταν βλεπεις ενα θριλερακι της....σειρας και αλλο οταν πας να δεις οικογενεια σογιερ..τωρα που ειπα οικογενεια,γιατι σε ολα τα καινουργια τεξας εχουν ξεχασει τον τσοπ τοπ?ο τυπος ηταν ο αγαπημενος μου απο το σοι κ εχει γινει μεγαλη καλτ μορφη και θα μπορουσε ανετα να τον ξαναπαιξει ο μπιλ μοουζλη μιας και δεν εχει αλλαξει καθολου http://www.youtube.com/watch?v=eh_HeSNgYKI

      Διαγραφή
  4. To είδα και γω παίδες. Ευχάριστη η αλλαγή που λέει και ο Φώτης. Γουστάρισα το reverse villain role με τα μέλη της lynch mob που έκανε το ντου στους Sawyer. Απο την άλλη όμως για μένα δεν ήταν πουθενά κοντά στο prequel π.χ (στο οποίο έχω τρελή αδυναμία). Περίμενα κάτι με περισσότερο "γκάζι", αλλά το είδα ευχάριστα και δεν ήταν στα άσχημα επίπεδα του Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation του 1994.

    Κάτι λένε για sequel με τίτλο Texas Chainsaw Massacre 4, που θα συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το Texas 3-D.

    Και μιας και ξεμπερδέψαμε με την οικογένεια Hewitt και επιστρέψαμε στο ορίτζιναλ επίθετο & storyline των Sawyer, όπως λέει και ο E.V επιστροφή του Chop Top όχι αύριο...αλλά από χθες!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν διασκεδαστικό.Έχουμε δει πολλά remake ή συνέχειες παλιότερων ταινιών και νομίζω ότι το συγκεκριμένο τουλάχιστον προσέφερε κάτι.Όσοι περίμεναν αναβίωση του φιλμ του 74 μάταια περιμένουν κάτι τέτοιο και σε αυτή τη σειρά ταινιών όσο και στις υπόλοιπες.Ίσως βέβαια έριξα πολύ τις προσδοκίες μου στο συγκεκριμένο φίλμ και να έχω υπερβάλει δεν το αποκλείω.Πάντως νομίζω στην κριτική μου ήμουν σαφής.Ατμόσφαιρα όπως το παλιό δεν έχει. Διασκέδαση και μία κατά τη προσωπική μου άποψη σωστή συνέχεια του πρωτότυπου κάτι στο οποίο δίνω μεγάλη βάση το είχε.Τώρα όπως είπε και ο EV και έχουμε ξαναπεί από το μπλογκ η άποψη για μία ταινία είναι υποκειμενική και παίζουν πολλά ρόλο για το τι τελικά γνώμη θα σχηματίσεις.

      Διαγραφή
    2. Agreed. Όσο μάλιστα το επίπεδο δεν πέφτει στα ιστορικά χαμηλά του New Generation, είμαστε καλά!

      Πλάκα πλάκα αυτές τις ημέρες θα κάνω ένα re-run των Chainsaw.

      Διαγραφή
    3. Σωστός και μάλλον θα κάνω και εγώ γιατί έχω αφήσει κενά.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...