Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Hypothermia






















Οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με περίεργο πλάσμα που ζει μέσα σε μία λίμνη.
Το trailer του εν λόγω φίλμ μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πριν κανά εικοσαήμερο περίπου που το είχα πετύχει στο ίντερνετ. Δυστυχώς όμως η αρχική καλή εντύπωση που είχα σχηματίσει για το φίλμ από το trailer αλλά και κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας παρακολούθησης της στη συνέχεια πάει περίπατο λόγω του απαράδεκτου φινάλε της. Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. 
Στο φίλμ παρακολουθούμε το καθιερωμένο Σαββατοκύριακο που περνάει μία οικογένεια στην Αμερική πηγαίνοντας για ψάρεμα σε μία παγωμένη λίμνη. Φέτος η ψαράδικη εμπειρία θα εξελιχθεί σε εφιάλτη καθώς αντί για ψάρια τα μέλη της οικογένειας θα έρθουν αντιμέτωπα με ένα πλάσμα που ζει στην εν λόγω λίμνη. Ένα πλάσμα που λες πως έχει ξεπεταχθεί από τα monster movies των δεκαετιών του '50 και του '60 κάτι το οποίο προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα καθώς λειτούργησε ιδιαίτερα νοσταλγικά μέσα μου. Τα επίπεδα της δράσης είναι σε ικανοποιητικό βαθμό όπως και το gore στοιχείο κάνοντας την ώρα να περνάει ιδιαίτερα ευχάριστα οδεύοντας προς το αναμενόμενο μεγάλο φινάλε του φίλμ. Έλα όμως που θα λογαριάζεις χωρίς το ξενοδόχο καθώς το φινάλε της ταινίας είναι μία μαλακία και μισή. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόταν ο δημιουργός του φιλμ James Felix Mc Kenney(Canniballistic) και τελείωσε τόσο ξενέρωτα την ταινία. Του τελείωσαν τα λεφτά, βαρέθηκαν το γύρισμα ή γεμίσανε κρυοπαγήματα και είπαν δεν γαμιέται ας το τελειώσουμε έτσι να φεύγουμε για πιο ζεστά μέρη; Κρίμα γιατί θα μιλάγαμε για την πιο γαμάτη επιστροφή των monster movies των τελευταίων ετών.

Σκηνοθεσία: James Felix Mc Kenney
Σενάριο: James Felix Mc Kenney
Πρωταγωνιστούν: Μichael Rooker, Blanche Baker και Greg Finley
Κυκλοφόρησε: 2012
Βαθμολογία: 2.5/5

2 σχόλια:

  1. απο τα χειροτερα,μια χαρα ταινια μεχρι που εμφανιζεται το τερας...που κανει τους παουερ ρεηντζερς να φαινονται υπερπαραγωγη,μου θυμισε την σειρα σπαηντερμαν των 70ς,απλα τραγικο,μου αρεσουν τα πρακτικαλ εφεκτς,προτιμω τα κοστουμια παρα τα σιτζιαη αλλα οχι κ ετσι.και η πλακα ειναι οτι μου ρθε απο κει που δεν το περιμενα,η ταινια δεν μου φαινοταν φτωχη σε παραγωγη,το κοστουμι του κριτσερ οφ δε μπλακ λαγκουν ηταν πολυ καλυτερο (διαβασα οτι κανουν ριμεηκ).ε το τελος κ αυτο οπως τα λες αλλα μετα το αρχικο σοκ δεν εβλεπα και πολυ σοβαρα την ταινια απλα περιμενα να τελειωσει,οτι και να γινοταν δεν θα μου εκανε τρομερη εντυπωση.μου ειχε δημιουργησει και προσδοκιες το δηλητηριο,ετσι οπως κουνιοντουσαν οι πληγες,τα βλεπαν κοκκινα,νομιζα οτι η θα γινουν κ αυτοι τερατα η κατι τετοιο αλλα δε...μονο μια στολη πηραν απο τα τζαμπο,δεν ειχαν για αλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ την φάση με την στολή την είδα και λίγο σαν φόρο τιμής στις παλιές ταινίες.Εμένα με χάλασε το φινάλε.
      Προσοχή Spoiler...
      Έλεγα θα δω καμιά μάχη μεταξύ του Μichael Rooker και του τέρατος και αντί για αυτό τον εξοντώνουν με συνοπτικές διαδικασίες και τελειώνει ξενέρωτα με ένα μονόλογο της μάνας.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...