Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Grave Encounters 2




















Πιτσιρικαρία πηγαίνει στο άσυλο που γυρίστηκε το Grave Encounters για να διαπιστώσει εάν το μέρος είναι όντως στοιχειωμένο ή όχι.
Το sequel του Grave Encounters ήταν όπως ακριβώς το περίμενα. Το φιλμάκι συνεχίζει την ιστορία του πρώτου μέρους, την οποία ιστορία την πάει ένα βήμα παρακάτω ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής την ολοκληρώνει κιόλας. Η ταινία ξεκινάει με έναν τύπο υποψήφιο σκηνοθέτη ο οποίος έχει φάει κόλλημα με το πρώτο Grave Encounters και μετά από έρευνα που διεξάγει ανακαλύπτει ότι τελικά η όλη φάση ήταν αληθινή. Η περιέργεια του παρακινεί και την παρέα του ώστε να πάνε και εκείνοι στο μέρος όπου γυρίστηκε το Grave Encounters για μία επιτόπια έρευνα. Όπως καταλαβαίνετε και οι ίδιοι τελικά κλείνονται μέσα στο άσυλο ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις απόκοσμες φιγούρες που κατοικούν πια μέσα σε αυτό. 
Η πρώτη ώρα περίπου του φίλμ τρώγεται με ένα αναμάσημα στοιχείων που έχουμε δει και στο πρώτο μέρος. Στη συνέχεια οι δημιουργοί αποφασίζουν να πάνε την ταινία παρακάτω και τελικά να της δώσουν και ένα φινάλε το οποίο κατά την προσωπική μου άποψη ήταν ότι άρμοζε στην περίσταση. Ιδανικό τέλος για τη σειρά ταινιών Grave Encounters θα ήταν νομίζω και το γύρισμα ενός τρίτου μέρους σαν prequel των δύο προηγούμενων ταινιών που θα μας εξιστορούσε αναλυτικά το τι πραγματικά γινόταν μέσα στην κλινική. Α και για να μην το ξεχάσω στο τέλος της ταινίας εμφανίζονται κάτι αριθμοί και με μία πρόχειρη έρευνα που έκανα στο net είναι οι συντεταγμένες για το μέρος όπου γυρίστηκε το φίλμ όχι τίποτα άλλο αλλά να μην σας φάει και η περιέργεια.

Σκηνοθεσία: John Poliquin
Σενάριο: The Vicious Brothers
Πρωταγωνιστούν: Reese Alexander, Stephanie Bennett και Jeffrey Bowyer-Chapman
Κυκλοφόρησε: 2012
Βαθμολογία: 4/5


8 σχόλια:

  1. οσο διαφωνισα για το λοστ κοστ τεηψ τοσο συμφωνω σε αυτο.
    4 στα 5 πραγματικα,
    αργει λιγο μεχρι να μπουν στο ασυλο αλλα οταν μπαινουν δεν ξεκολλας απο την οθονη!
    καλυτερο απο το πρωτο,και σεναριακα οπως τα ειχες πει σε ενα παλαιοτερο σχολιο σου.
    υ.γ
    σκεφτομουν οτι αυτο που λειπει απο πολλες "νεες" ταινιες (αμερικανικες) για να γινουν κλασσικες ειναι η προσωπικοτητα του σκηνοθετη,αν το γκρεηβ ενκαουντερς ειχε λιγο μερακι περισσοτερο στην φωτογραφια,στους χαρακτηρες,λιγο καλλιτεχνικη αποψη και δεν προσπαθουσε απλα να αποδωσει ρεαλιστικα την ιστορια αλλα ειχε και μια προσωπικη αισθητικη θα μπορουσε να ειναι κλασσικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως επαληθεύτηκα αν και ήταν αναμενόμενη εξέλιξη για μία φυσιολογική εκδοχή της ταινίας.Βασικά αυτό ήταν που μου άρεσε περισσότερο στο φίλμ, ότι γύρισαν κάτι το οποίο είχε την σωστή εξέλιξη.Δεν έγινε για παράδειγμα καραγκιοζιλίκι όπως το δεύτερο Blair witch project.Βασίστηκαν στην αρχική υπόθεση που γαμούσε και με πινελιές και ένα καλό φινάλε έφτιαξαν μία ταινία ισότιμη της πρώτης.

      Διαγραφή
  2. και τωρα που ειπες για τις συντεταγμενες που ειναι για οποιον θελει να το δει απο κοντα μου θυμισες οτι πιο παλια ειχα πει με εναν φιλο που ξερει απο καμερες και ψαρωνει με υπερφυσικα να πηγαιναμε σε "στοιχειωμενα" μερη στην ελλαδα και να περναγαμε ενα βραδυ,να καταγραφαμε κλπ,καπου κει ειδα και το πρωτο γκρεηβ ενκαουντερς και του λεω μας πηραν την ιδεα (την πρωτοτυπη)και στα καπακια ειδα και κατι πιτσιρικια στο γιουτιουμπ (μετα πηγαν και στην τατιανα) και καναν κατι καραγκιοζηλικια σε τετοια φαση και το αφησαμε.
    παρολαυτα μετα απο μια ιστορια μιας φιλης που πηγε διακοπες καπου κοντα στην καλαματα δεν θυμαμαι,(πετυχε ενα σπιτι στην μεση του πουθενα που απο μακρυα φαινοταν να εχει κοσμο,πηγαν κοντα και ο κοσμος ηταν κουκλες ντυμενες και στημενες σε καρεκλες κλπ,ηταν ανοιχτα και μπηκε μεσα!και ηταν ακομα χειροτερα,κουκλες μωρα κλεισμενες σε κλουβια,κουνιες,παντου φωτογραφιες του 30,40,αλλες κουκλες στημενες στην τραπεζαρια κλπ,και εκει που τραβαγαν φωτο και βιντεο βγαινει ενας παππους απο ενα δωματιο και χωρις να τους δωσει σημασια καθεται και πινει τον καφε του,ουτε που τους κοιταξε,και τα ειδα σε βιντεο.τελικα τα χαζα που κανουν οι χαρακτηρες ταινων τρομου συμβαινουν και στην πραγματικοτητα)και μετα τις συντεταγμενες τις ταινιας (παιζει να το ψαξει στο γουγλ ερθ) θα ψηθει παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θύμισες τις επισκέψεις μου σε σπίτια πιτσιρικάς.Το χειρότερο που είχαμε βρει ήταν μία γάτα βρασμένη μέσα σε ένα καζάνι.Τώρα τι είχε συμβεί άγνωστο.

      Διαγραφή
  3. Θα το δω απόψε και ομολογώ πως περιμένω πως και πως να πατήσω το play. Ξαναείδα το πρώτο πριν από μερικές ημέρες το εκτίμησα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δες το Snake.Είναι η ευχάριστη φετινή έκπληξη ειδικά αν αναλογιστείς ότι είναι sequel.

      Διαγραφή
    2. Μόλις το είδα. Σούπερ. Από την ώρα που ξαναμπαίνουν στο άσυλο αρχίζει τρελό ρόλερ κόστερ. Έχεις δίκιο είναι ευχάριστη έκπληξη το πως εξελίσεται το στόρι και ότι έχουμε "παλιό γνώριμο" στην ταινία. Παίζει και πολύ έξυπνα την όλη φάση των lost/found footage genre. Πραγματικά ήταν σούπερ. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, αλλά ήταν ευχάριστη η έκπληξη, ίσως παραπάνω. Με βάλατε οι δύο σας στο λούκι με τα σχόλια και δεν υπήρχε περίπτωση να μην την δω απόψε, παρότι κομμάτια. Τέλος απλά θα πω πως είναι στάνταρ από τις καλύτερες στην μόδα των lost footage ταινιών.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ και αν κάνουν και αυτό που αναφέρω στην ανάρτηση δηλαδή να γυριστεί και ένα prequel με ότι έγινε στο άσυλο νομίζω τότε θα μιλάμε για μία απόλυτα χορταστική και ολοκληρωμένη τριλογία.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...