Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Sector 7



















Νότιο Κορεάτες κατά τη διάρκειας εξόρυξης πετρελαίου ανακαλύπτουν ένα περίεργο πλάσμα προερχόμενο από τα βάθη του ωκεανού.
Νότιο Κορεάτικο ταινιάκι το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να λέγεται και σαν το The Thing πάνω σε μία εξέδρα πετρελαίου. Όχι όχι το φίλμ δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα του αριστουργήματος του John Carpenter, απλά έχει γίνει μία πιστή σχεδόν αντιγραφή της υπόθεσης(οι όποιες προσθήκες από τον σκηνοθέτη στην υπόθεση του έργου είναι λίγο κουλές θα έλεγα) και κάποιων σκηνών από το κλασικό έργο. Μετά έχουμε πάρει και κάποια στοιχεία από Alien(αυτή που εξοντώνει το πλάσμα και επιβιώνει τελικά είναι μία die hard τύπισσα) και έτοιμο το τελικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο γεγονός σίγουρα είναι κάτι το οποίο θα ξενίσει το θεατή. Εκεί όμως που το συγκεκριμένο εργάκι θα κερδίσει τις εντυπώσεις και ίσως θα αποτελέσει και λόγος για να του ρίξει κάποιος μία ματιά είναι τα ειδικά εφέ. Εντάξει θα πει κάποιος όταν μιλάς για τεχνολογία και για σχιστομάτηδες είναι σαν να μιλάς για το ίδιο πράγμα. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά ρε παιδί μου στο συγκεκριμένο φίλμ έχει γίνει τόσο ωραία δουλειά στα εφέ της που πραγματικά μένεις μαλάκας. Είναι από τις λίγες ταινίες στις οποίες τον villain δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση το πλάσμα που μας ήρθε από το βυθό πραγματικά χορταίνεις να το βλέπεις να σου γεμίζει την οθόνη με τον όγκο του και τα tentacles του. Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει σκηνή στην οποία να μην είναι μέσα το πλάσμα σαν μία έμπρακτη απόδειξη από το δημιουργό της ταινίας του ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του φίλμ.
Επίλογος…επιβάλλεται η θέαση της ταινίας σε ότι το καλύτερο οπτικοακουστικό τεχνολογικό προιόν υπάρχει μέσα στο σπίτι σας. 

Σκηνοθεσία: Ji-hoon Kim
Σενάριο: Je-gyan Yun
Πρωταγωνιστούν: Ji-won Ha, Sung-kee Ahn και Ji-ho Oh
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 2/5


15 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Και όπως έγραψα δες το καλύτερα σε καμιά καινούργια τηλεόραση για να ευχαριστηθείς καλύτερα τα εφέ.Αν είναι και καμιά κόπια blu-ray τότε τόσο το καλύτερο.

      Διαγραφή
    2. Ρε συ το command center είναι state of the art. Δεν παίζουμε με το entertaiment μας χα χα!. Τον είχα κάψει τον καημένο τον υπαλληλο. "Έχει mpeg4 ειναι hd, είναι τοσες ιντσες γαμαει κανει ρανει, αμα βαλεις και νοβα προσφορα" και απαντω. "Στοπ! Αδερφέ δεν τη θελω για τηλεοραση και να βλέπω νοβα και μαλακίες. Για μονιτορ την θελώ". Τρου στορι. Καταλαβες και μετά εχουν την απαιτηση να τους σκασεις και τα λεφτα σου! Καμμενος Snake Plissken απο margaritas, out!

      Y.Γ Έχασες που δεν ηρθες με E.V στο Ex2.




      Διαγραφή
    3. Άσε Snake το καταλαβαίνω αλλά σου εξήγησα και γάμησε τα πιστεύω να τύχει να σου τα πω από κοντά.

      Διαγραφή
  2. ωραιο φαινεται,συν τις αλλες ταινιες που αναφερεις μου θυμισε λιγο το host το αναφερει και σαν new host και λιιιγο resident evil 2(το παιχνιδι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Host πιστεύω ήταν καλύτερο.Γενικά θα βρείτε πράγματα που θα σας θυμίσουν ταινίες, παιχνίδια.Το τέρας όντως θυμίζει Resident Evil.

      Διαγραφή
    2. Resident Evil 2? Αυτο λετε? Πω πω...ιδρωνε η κωλοτρυπιδα μου για να το τελειωσω εκεινό το ΕΠΙΚΟ παιχνίδι.

      Διαγραφή
    3. Το Resident Evil 2 ήταν το παιχνίδι που με μύησε στο κόσμο της εξόντωσης ζωντανών νεκρών.ΈΠΟΣ τι να λέμε τώρα.Τα έχω ακόμη τα cdάκια και όλο λέω να τα ξαναβάλω αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει.

      Διαγραφή
    4. Tο έπαιζα πριν κάνα τετράμηνο ξανά μεσω emulator. Δεν συγκρίνεται με τίποτα αυτή η εμπειρία με το RE2. Παίζει να ταν και το πρώτο παιχνίδι με δύο ξεχωριστά story lines που αλληλοεπιδρούν.

      Διαγραφή
    5. ασχολιομουν μηνες με αυτο το παιχνιδι,δεν εχω ξανακολλησει ετσι με αλλο.

      Διαγραφή
  3. ------------------SPOILER ALERT-----------------
    ----------------ΠΟΛΥ SPOILER ΟΜΩΣ---------------

    απογοητευση το ταινιακι,πολυ ωραια τοποθεσια,ωραιο τερας,αλλα ολα τα αλλα...οι χαρακτηρες ο ενας πιο ενοχλητικος απο τον αλλο,απο παιδικοι εως καθυστερημενοι,το σεναριο αργο και βαρετο,περιμενεις 40 λεπτα για να εμφανιστει το τερας,
    και ο πρωτος φονος που βλεπουμε γινεται μετα την πρωτη ωρα,(δεν υπαρχει πιο σπαστικο πραγμα στις ταινιες τρομου απο τους φονους εκτος καμερας,σου δειχνει το τερας να ουρλιαζει,σου δειχνει τον τυπο να ουρλιαζει..και αλλαζει πλανο,μετα μαθαινεις οτι οντως τον σκοτωσε,
    οπως και οι ακυροι θανατοι οπως ο τυπος που επεσε στη θαλασσα χωρις κανεναν απολυτος λογο που δεν εδινε τιποτα στην ιστορια,χασαμε ενα σιγουρο θυμα του τερατος :/ )
    μου κανε εντυπωση παντως που η ταινια δεν εχει σχεδον καθολου αιμα,το τερας τρωει μονο εναν στο τελος.επισης...οι σκηνες με τις μηχανες...τι ψεμα ηταν αυτο?λες και εβλεπα 50's τανια.
    το τελευταιο 20λεπτο αξιζε μονο (σε μια ταινια μιας ωρας και 40και λεπτων) που οντως μου θυμισε ρεζιντεντ ηβιλ 2.
    α και κατι αλλο,στο τρεηλερ υπαρχει μια σκηνη που δεν υπαρχει στην ταινια,μαλλον υπαρχει αλλα διαφορετικη,δειχνει τον καθυστερα δεμενο στι σκαλες και 3 τερατα να τον πλησιαζουν!
    στην ταινια υπαρχει μονο ενα τερας,
    ισως γιαυτο το μονταζ ειναι οτι να ναι
    αλλιως το ξεκινησαν και αλλιως το τελειωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους χαρακτήρες συμφωνώ.Γενικά έπαιζαν οι περισσότεροι τους ρόλους τους πολύ υπερβολικά.Αν και αυτό το συναντάς σε ταινίες Ιαπώνων,Κορεατών κ.τ.λ.
      Πάντως το τέρας πιστεύω να το ευχαριστήθηκες.Εγώ τουλάχιστον το ξαναβλέπω μόνο και μόνο για το τέρας.
      Για την σκηνή που λες στην ταινία έχεις δίκιο άλλο δείχνουν στο trailer και άλλο στο φίλμ.
      Προσπαθώ να θυμηθώ ποιον τύπο λές ότι έπεσε στην θάλασσα.Νομίζω έπεσε ο γκόμενος της τύπισσας μόνο αλλά αυτόν τον είχε τραβήξει το τέρας μαζί του.

      Διαγραφή
    2. δεν επεσε ακριβως,ειχε κανει καταδυση με την τυπισσα να φτιαξουν εναν σωληνα και κοπηκε το σχοινι που τον κραταγε και χαθηκε στην αβυσσο.αν και νομιζω ενα σχοινι κραταγε και τους 2,τελοςπαντων.δεν καταλαβα γιατι πεθανε αυτος ο χαρακτηρας.
      δεν ξερω αφου αρχιζω και σκεφτομαι μηπως ειδα καμια λογοκριμενη εκδοση.πολλα κενα.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...