Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Area 407



















Οι επιζήσαντες αεροπορικού δυστυχήματος προσπαθούν να επιβιώσουν από σαρκοφάγα πλάσματα που τους κυνηγούν στο σημείο που κατέπεσε το αεροπλάνο τους.
Λίγο πολύ όλοι μας είχαμε καταλαβει ότι το συγκεκριμένο φίλμ θα ήταν κάτι μεταξύ Lost και Jurassic Park και πράγματι κάπως έτσι είναι τα πράγματα θεωρητικά τουλάχιστον γιατί στην πράξη δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι όπως το περίμενα. Αρχικά να πω ότι η ταινία ξεκινάει χαλαρά με εικόνες μέσα από το αεροπλάνο(το φίλμ είναι γυρισμένο με handy cam). Η πτήση γίνεται την πρωτοχρονιά και λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου μεγάλες αναταράξεις αναγκάζουν το αεροπλάνο να καταπέσει σε κυβερνητική περιοχή όπου προφανώς περίεργα επιστημονικά πειράματα βρίσκονται σε εφαρμογή. Τα πειράματα αυτά έχουν να κάνουν με την επαναφορά στη ζωή των δεινοσαύρων. Οπότε όσοι επέζησαν από την συντριβή του αεροπλάνου έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα και δεινόσαυρους που βλέπουν τους επιζήσαντες σαν ένα πολύ καλό γεύμα. Σε αυτό το σημείο μπορώ να πώ ότι η όλη υπόθεση είναι πολύ καλή και πρωτότυπη. Εκεί που χωλαίνει όμως η όλη δημιουργία είναι στη μεταφορά της ιστορίας στην οθόνη. Η έλλειψη ικανοποιητικού budget προφανώς, ανάγκασε το συγκεκριμένο φίλμ δυστυχώς να κινηθεί σε ρηχά νερά. Η σκηνή του αεροπορικού δυστυχήματος είναι από τις ποιο μέτριες που έχω δεί σε ταινία ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι ουσιαστικοί σταρ της ταινίας και αναφέρομαι φυσικά στους δεινόσαυρους δεν φαίνονται στην ταινία πλην ενός δευτερολέπτου κάπου στο φινάλε. Σε όλο το υπόλοιπο φίλμ βλέπουμε μία ουρά, ένα ρύγχος ή κάποια σκιά.Το κενό της μη παρουσίας των δεινοσαύρων καλύπτεται με ανούσιους διαλόγους και φλυαρίες εκνευρίζοντας ακόμα περισσότερο το θεατή που έκατσε να δεί μια ταινία για αυτά τα γαμημένα σαρκοφάγα πλάσματα που εξαφανίστηκαν από το πλανήτη μας πριν από εκατομμύρια χρόνια. Έχουμε αναφέρει ξανά ότι δεν χρειάζονται λεφτά για να κάνεις μία καλή ταινία, δυστυχώς όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η έλλειψη χρημάτων αποδεικνύεται αιτία να χάσουμε την ευκαιρία να δούμε μία πραγματικά γαμάτη δημιουργία. Τέλος.

Σκηνοθεσία: Dale Fabrigar, Everette Wallin
Σενάριο: Dale Fabrigar, Everette Wallin και Robert Shepyer
Πρωταγωνιστούν: Abigail Schrader, Samantha Lester και James Lyons
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 2/5


5 σχόλια:

  1. Kατάλαβα παραμένω μακριά. Πάντως είδα δυο πρόσφατα. Το Asylum Breakout ή αλλιώς Incident οπως λένε πως ονομαζόταν πριν και το Madisson County.

    Το πρώτο το είδα ολόκληρο, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, σαν ιδέα ήταν γαμάτη αρκεί να είχε ρε παιδί μου τρελιάριδες με χαρακτήρα. Π.χ ο πρωην σφαχτης, ο πυρομανης κτλ.

    Το δεύτερο είδα μέχρι το 45ο λεπτό. Ένα ημίχρονο δηλαδή. Και ως συνήθως ο κανόνας λέει πως στο 45' γίνεται το κλου της ιστορίας μιας 90λεπτης ταινίας, εγώ είχα σκυλοβαρεθεί αφανταστα και το έβγαλα. Και δεν είναι καν 90αρα, αλλά 80κάτι το έργο. Anyway αν καταφέρεις και το δεις πες μου και μένα χωρίς spoiler αν αξίζει να το συνεχίσω. Πραγματικά δεν έχω διάθεση να το αγγίξω αυτή τη στιγμή.

    Νομίζω πρέπει να σου χω στείλει αίτημα φιλίας στο φατσοβιβλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω αν τη δείς θα πείς αυτό που είπα και εγώ δηλαδή οι δεινόσαυροι που είναι ρε παιδιά.Τα παιδιά που το γύρισαν έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.Σου λένε αυτό το budget έχουμε αυτό κάναμε αλλά δυστυχώς δεν αρκεί.Πάντως ήταν φιλότιμη προσπάθεια.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις στείλει τίποτα στο φατσοβιβλίο.

      Διαγραφή
    3. το madisson county εχει και σποιλερ?ειχα δει το τρεηλερ,διαβασα και κριτικες και αποφασισα να μην το δω.

      Διαγραφή
  2. Το βρήκα το madison σε torrent αλλά λένε στα σχόλια ότι δεν έχει ήχο από ένα σημείο και μετά.Έχετε κανένα καλό torrent;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...