Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Zombie

Δημοσιογράφος μαζί με την κόρη εξαφανισθέντος επιχειρηματία πηγαίνουν σε νησί προκειμένου να ανακαλύψουν τι συνέβη στον πατέρα της νεαρής κοπέλας.
Η ταινία Ζombie του σκηνοθέτη Lucio Fulci κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη ευρωπαική απάντηση στις ταινίες με zombies της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Από την πρώτη σκηνή ο Fulci μας δίνει μία μικρή γεύση σχετικά για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε και ποια θα είναι η εξέλιξη του φίλμ. Ένας άντρας πυροβολεί στο κεφάλι κάποιον που έχει καλυμμένο το πρόσωπο και όλο του το σώμα με σεντόνια και τον οποίο διακρίνουμε να έχουν δεμένο με σχοινιά. Εν συνεχεία βλέπουμε ένα πλοιάριο ακυβέρνητο να φθάνει στη Νέα Υόρκη. Άντρες της αστυνομίας πηγαίνουν να ελέγξουν τι συμβαίνει και ανακαλύπτουν σε αυτό ένα ζόμπι το οποίο προλαβαίνει να δαγκώσει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς. Στη συνέχεια το ζόμπι αφού τρώει αρκετές σφαίρες πέφτει στη θάλασσα. Η κόρη του ιδιοκτήτη του πλοιαρίου μαζί με έναν δημοσιογράφο αποφασίζουν να πάνε σε ένα απομακρυσμένο νησί για να ανακαλύψουν τι έχει συμβεί στον πατέρα της. Η δράση από αυτό το σημείο και μετά μεταφέρεται σε τροπικά νησιά αφού ήδη ο σκηνοθέτης μας έχει δώσει τα στοιχεία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Νέα Υόρκη(δύο ζωντανοί νεκροί στην ίδια πόλη είναι πολλοί). Ήλιος, θάλασσα, όμορφες γυμνές γυναικείες παρουσίες, zombies και ένας ανελέητος αγώνας επιβίωσης για τη συνέχεια λοιπόν. Must see η σκηνή της μονομαχίας ενός καρχαρία και ενός zombie(ναι καλά διαβάσατε) η οποία αν και στην αρχή προκαλεί γέλιο δεν μπορείς στη συνέχεια να μην παραδεχτείς ότι μόνο και μόνο λόγω πρωτοτυπίας άξιζε το γύρισμα της. Τελικός νικητής δεν υπήρξε από αυτή τη μονομαχία καθώς το zombie έχασε ένα χέρι ενώ ο καρχαρίας έφαγε αρκετές δαγκωματιές. Η Ελληνίδα Όλγα Καρλάτου με την παρουσία της στο φίλμ μας δίνει μία τζούρα από Ελλάδα. Ενώ τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο φίλμ είχε παρουσιαστεί στην Ιταλία σαν τη συνέχεια του Dawn Of The Dead προκειμένου να τσιμπήσει εισιτήρια(ε τους απατεώνες). 

Σκηνοθεσία: Lucio Fulci
Σενάριο: Elisa Briganti 
Πρωταγωνιστούν: Tisa Farrow , Ian McCulloch και Όλγα Καρλάτου
Κυκλοφόρησε: 1979
Βαθμολογία: 5/5



5 σχόλια:

  1. αυτο σε αντιθεση με το ντιμονς το θυμομουν καπως αλλα ειχα να το δv κ αυτο παρα πολλα χρονια,
    εκατσα να το ξαναδω και...φφφφ βαρεθηκα τη ζωη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και όπως έχουμε ξαναπεί και θέμα διάθεσης την ώρα που βλέπεις το εργάκι.Ρε παιδιά οι μουσικές στα ιταλικά εργάκια είναι copy paste από την μία ταινία στην άλλη;Έχω πορωθεί τον τελευταίο μήνα με τους γείτονες αλλά νιώθω σαν να έχουν όλες το ίδιο soundtrack.

      Διαγραφή
  2. ειναι λιγο αργη μωρε,και τα εφφε του φουλτσι δεν μου αρεσαν ποτε,τα ζομπι του ειναι απαραδεκτα,καλα σου φανηκε αστειο το ντιμονς και οχι αυτο?
    η σκηνη με τον καρχαρια...
    το ντιμονς φαινεται πολυ βιαστικο και εχει λαθακια και το μονταζ εχει γινει με μασετα αλλα το αποτελεσμα γαμει.
    θα μπορουσαν να γινουν γαματα ριμεικ σε αυτες τις ταινιες.
    ο ηχος ηταν συγκεκριμενος της χωρας και της εποχης,παιζει να ειχαν ολοι τα ιδια συνθεσαηζερ και να καναν παραγωγες στα ιδια στουντιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκηνή με τον καρχαρία ήταν έπος!Δεν πιστεύεις αυτό που βλέπεις χαχαχα.

      Διαγραφή
  3. epos tromaras.
    oi vevhloi pou to krazoun,
    8a timwrh8oun

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...