Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Cassadaga






Κοπέλα πηγαίνει σε επαρχιακή πόλη της Αμερικής προσπαθώντας να ξεχάσει τον χαμό της μικρής της αδερφής σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Εκεί όμως η επαφή της με το πνεύμα μιας νεκρής γυναίκας θα την οδηγήσει στα χνάρια ενός κατά συρροή δολοφόνου.
Καλή ταινία δια χειρός Anthony DiΒlasi(σκηνοθέτης του Dread και παραγωγός του Μidnight Meat Train). Μπορεί η υπόθεση του έργου να είναι λίγο πολύ χιλιοειπωμένη(πνεύμα νεκρού που προσπαθεί να επικοινωνήσει με κάποιον ζωντανό για να επιτελέσει κάποιου είδους έργο) προκαλώντας μία κάποια δυσφορία στο θεατή για το εάν θα πρέπει να το δεί ή όχι. Όμως οι πολύ δυνατές σκηνές δράσης με πρωταγωνιστή τον κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος αρέσκεται να διαμελίζει τα σώματα αθώων γυναικών που αιχμαλωτίζει με σκοπό να φτιάξει ανθρώπινες μαριονέτες, όσο και οι σκηνές της εμφάνισης του πνεύματος της νεκρής γυναίκας( η σκηνή με το κάλεσμα του πνεύματος με τη χρήση ενός γραμμόφωνου ως μέσο επικοινωνίας ήταν ότι το καλύτερο) θα κάνουν το κοινό τελικά να ικανοποιηθεί από το τελικό αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα στο υπόλοιπο της ταινίας τα διαστήματα ανάμεσα από τις σκηνές δράσης γεμίζουν με λίγο love story, τοπία του Νότου των Ηνωμένων Πολιτειών και αρκετό μπλά μπλά ενώ τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωταγωνίστρια Kelen Coleman στο ρόλο της Lily μας προσφέρει μία πολύ καλή ερμηνεία.

Σκηνοθεσία: Anthony DiΒlasi
Σενάριο: Bruce Wood
Πρωταγωνιστούν: Kelen Coleman, Louise Fletcher και Kevin Alejandro
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 3/5

13 σχόλια:

  1. καπου ειχα διαβασει γιαυτο προσφατα,το dread και το meat train ειναι αρκετα σκοτεινα,κ αυτο ετσι φαινεται.
    το ποστερ και ο τιτλος μου κανει πολυ 70ιλα,ωραια.θα το εχω στα υποψην.
    περιμενω ριβιου του cabin in the woods ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Dread δεν το έχω δει αξίζει;Πάντως σε σχέση με το Midnight και το Cassadaga το Midnight μου άρεσε περισσότερο.Το poster του Cassadaga ανήκει στην κατηγορία των poster που είναι καλύτερα από την ταινία.Όσο για το Cabin δεν έχω πάει να το δώ και δεν το βρίσκω και στο net για να το κατεβάσω(βρήκα μία κόπια από κάμερα και είπα να μην ασχοληθώ).Εσύ φίλε E.V πήγες το είδες;

      Διαγραφή
  2. καλο ειναι το ντρεντ,πιο πολυ ψυχολογικου τρομου (αυτο ειναι και το θεμα της ταινιας,δεν εχω διαβασει το βιβλιο) ειναι σχετικα αργο χωρις πολυ δραση αλλα χτιζει σταδιακα μια ενταση που κορυφωνεται στο τελος,εμενα με κρατησε παντως και αφου τελειωσε το σκεφτομουν ακομα για λιγο.
    δεν το εχω δει το cabin,δεν ειχα σκοπο να το δω στο σινεμα (εγινε πολυτελεια κ αυτο αλλα τωρα που το πες σκεφτομαι να κανω την υπερβαση χαχ)
    περιμενω κ γω να βγει κανα dvd rip
    το πρωτο τρεηλερ μου αρεσε παρα πολυ,ειδα το δευτερο ομως και ξενερωσα γιατι δειχνουν περισσοτερα απο οσα θα ηθελα να ξερω.
    εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες και λενε οτι οσα λιγοτερα ξερεις για την ταινια πριν την δεις τοσο το καλυτερο.
    μου εκανε εντυπωση το οτι ηταν ετοιμη απο το 2009 και κυκλοφορησε τωρα,αν ηταν καποια μπι μουβι ενταξει αλλα με τετοια παραγωγη και καστ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο στο δεύτερο trailer έδειξαν αρκετά.Αν δεν προκύψει καμιά ανατροπή κατά τη διάρκεια του φίλμ θα είναι ξενέρα.

      Διαγραφή
  3. Θα ήθελα να αποδώσω επίσης και φόρο τιμής στο dvd player μου (ένα Philips 623 που το είχα περίπου 8 χρόνια)που μας άφησε πριν κανά δυο μέρες για την γειτονιά των ηλεκτρονικών συσκευών χαχαχαχα.Άντε αν μαζέψω κανά ψιλό πάω για κανά blu ray μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια ερωτηση.
    σε τι γλωσσα το ειδες?
    γιατι το εχω κατεβασει 2 φορες μεχρι στιγμης απο διαφορετικα τορεντς και ηταν και τις 2 στα ρωσσικα!
    μαλλον ρωσοποντιοι ηταν που τα ανεβασαν γιατι δεν μπηκαν στον κοπο να γραψουν καπου οτι ειναι στα γαμημενα μπορσκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα Αγγλικά το είχα δει αλλά τώρα έχει περάσει καιρός και δεν θυμάμαι που το είχα πετύχει.Είδα χθες το Feast 2 που είχε το Star.Δεν μου άρεσε αν και είχε πολύ αίμα.

      Διαγραφή
    2. νταξ το βρηκα σε αγγλικα θενξ.
      ουτε το πρωτο σου αρεσε αν θυμαμαι,
      κοιτα το φιστ το βαζω στην ιδια κατηγορια με το ζομπι στριπερς,η θα σου αρεσει πολυ η καθολου,η σου φαινεται αστειο η οχι δεν υπαρχει κατι ενδιαμεσα,

      Διαγραφή
  5. ωραιο αλλα θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερο,σου δημιουργει μεγαλες προσδοκιες στην αρχη αλλα στην πορεια κανει κοιλια.
    η σκηνη με την σεανς και η πρωτη σκηνη που βλεπουμε τον κιλερ ειναι γαματες αλλα δυστυχως δεν εχει πολλες τετοιες.
    ηθελα να δουμε περισσοτερο απο τον κιλερ στο χωρο εργασιας του.
    εχεις αποψη για το detention?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ξεχασα,επισης δεν καταλαβα τι ακριβως σημαινε η σκηνη μετα τους τιτλους τελους.
    σικουελ?
    ειχε κατι να κανει με την ιστορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φώτη αν θες τσέκαρε το Screaming in High Heels The Rise and the fall of the scream queen era (θα το βρεις στα γνωστά μέρη).

    Έχεις ιδέα για το tall man? Γιατί το "προμηθεύτηκα" και το έχω στη playlist.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα τσεκάρω Snake. Για το Tallman έχω γράψει ένα σχόλιο.Ωραία ταινία αλλά καμία σχέση με ταινία τρόμου όπως πλασάρεται.

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...