Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Tribute to...Christmas Horror

Χριστούγεννα. Οικογενειακό κλίμα, στολίδια, μπόλικο φαγητό και πολύχρωμα λαμπάκια είναι η συνήθης εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι για αυτή τη γιορτή. Όχι όλοι όμως καθώς για κάποιους δημιουργούς η γιορτή των Χριστουγένων έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να γυρίσουν μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες τρόμου(αυτά είναι). Αφιέρωμα λοιπόν στις ταινίες που είναι εμπνευσμένες από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ξεκινάμε το αφιέρωμα μας με την ταινία Black Christmas(1974). Σε αυτή την ταινία παρακολουθούμε το μακελειό που θα σκορπίσει ένας serial killer την περίοδο των Χριστουγέννων σφάζοντας τις νεαρές κοπέλες που απαρτίζουν μία φοιτητική αδελφότητα. Η σκηνοθεσία είναι του Bob Clark και το σενάριο του Α. Roy Moore ενώ στο φίλμ πρωταγωνιστεί η Olivia Hussey(Jesus Of Nazareth,Ιt)
























Το 2006 είχαμε και ένα remake του πρωτότυπου φίλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Glen Morgan σεναριογράφου του Final Destination και με πρωταγωνίστριες γνωστές φυσιογνωμίες όπως τη Michelle Trachtenberg(Eurotrip), τη Lacey Chabert(Party Of Five) και τη Crystal Lowe(Wrong Turn 2: Dead End).

To poster της ταινίας Black Christmas(2006)

Το 1980 είχαμε την κυκλοφορία του Christmas Evil. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα slasher φίλμ κατά το οποίο τύπος ο οποίος έχει πάθει ψύχωση με τον Άγιο Βασίλη μακελεύει κόσμο φορώντας φυσικά και την ανάλογη στολή του συμπαθή κατά τα άλλα Αγίου. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Lewis Jackson ενώ σε αρκετούς το συγκεκριμένο φίλμ είναι γνωστό και με τον τίτλο You Better Watch Out.


To 1984 έχουμε την ταινία Don’t Open Till Christmas. Μία ταινία που μας έρχεται από την Βρετανία σε σκηνοθεσία Edmund Purdom( o οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας) και σενάριο Derek Ford και Al McGoohan. Η υπόθεση της ταινίας έχει να κάνει με έναν τύπο που σίγουρα δεν συμπαθεί τους οι Άγιους Βασίληδες καθώς σκοτώνει όποιον δει να είναι ντυμένος με την εν λόγω στολή.



Επίσης το 1984 έχουμε την κυκλοφορία της ταινίας Silent Night Deadly Night. Η συγκεκριμένη ταινία μας παρουσιάζει τις δολοφονίες που πραγματοποιεί νεαρός ντυμένος και αυτός με τη στολή του Άγιου Βασίλη. Αιτία για να ξεκινήσει αυτό το μακελειό ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα που έχει ο νεαρός έχοντας δεί μικρός τους γονείς του να πέφτουν νεκροί από τα χέρια ενός εγκληματία που ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης. Η σκηνοθεσία είναι του Charles E. Sellier και το σενάριο είναι του Paul Caimi και του Μichael Hickey ενώ στο πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Robert Brian Wilson. H ταινία τα πήγε αρκετά καλά στα ταμεία με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άλλες τέσσερις συνέχειες. Έτσι έχουμε το Silent Night Deadly Night Part 2(1987), Silent Night Deadly Night 3: Better Watch Out!(1989), Silent Night Deadly Night 4: Initiation(1990) και τέλος το Silent Night Deadly Night 5: The Toy Maker(1991).

To poster της ταινίας Silent Night Deadly Night(1984)

Το αφιέρωμα στις ταινίες που εξελίσσονται ή έχουν εμπνευστεί από την περίοδο των Χριστουγέννων τελειώνει με την παρουσίαση της ταινίας Jack Frost(1996). Εδώ τα λόγια πραγματικά περιττεύουν για αυτή τη κωμωδία τρόμου καθώς το σενάριο έχει να κάνει με τη ψυχή ενός serial killer η οποία βρίσκει καταφύγιο μέσα σε ένα χιονάνθρωπο συνεχίζοντας έτσι το καταστροφικό της έργο. Σκηνοθέτης του φίλμ είναι ο Michael Cooney o οποίος έχει συμμετοχή και στο σενάριο μαζί με τον Jeremy Paige. Στο φίλμ συμμετέχει και η μουνάρα(δεν άντεχα να μην το γράψω) Shannon Elizabeth(δείτε την καταπληκτική της σκηνή εδώ). Το συγκεκριμένο φίλμ είχε και sequel(;) με τίτλο Jack Frost 2: Revenge Of The Mutant Killer Snowman(2000) σε σενάριο και σκηνοθεσία πάλι του Michael Cooney. 

Update 24/12/14

Update του tribute με την ταινία To All A Goodnight του 1980. H υπόθεση έχει να κάνει με τη δολοφονία των μελών μίας αδελφότητας δύο χρόνια αφότου στον ίδιο χώρο ένα κορίτσι είχε βρει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια μίας φάρσας. Ο δολοφόνος να σημειωθεί είναι μεταμφιεσμένος σε Santa Claus.

6 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Φώτη...Ταινίαρα το Silent Night αλλά και το Jack Frost φυσικά σε άλλα επίπεδα. Καλύτερο μάλιστα και από μπόλικα της Troma Films. Τις προάλες είδα το Sint. Είναι ολλανδικό και βασίζεται στον δικό τους Santa τον Saint Nicholas. Καλo εργάκι αν και είχε ένα plot hole με τις χρονολογίες. Αν το αναζητήσεις φρόντισε να το πετύχεις να ολλανδικό audio και υπότιτλους γιατί το dubbing στα αγγλικά είναι άθλιο. Θα τσεκάρω το dont open until christmas. Φαινεται ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Silent Night είναι όντως ωραία ταινία ίσως το καλύτερο εργάκι του αφιερώματος και με χαρακτηριστικότατο poster.Δεν έχω δει το πρώτο Black Christmas οπότε κρατάω μία επιφύλαξη μήπως είναι καλύτερο από το Silent Night.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tο Sint είχα δεί το trailer και δεν με έπεισε να κάτσω να το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε πειτε οτι υπαρχουν 2 jack frost,δεν το ειχα δει αυτο και κατεβασα μια ταινια που λεγοταν jack frost ξεκιναει βλεπω και τον μαηκλ κητον και παρακολουθω τα πρωτα 20 λεπτα μια γλυκαναλατη οσο δεν παει ταινια,λεω μαλλον θελει να κανει την αντιθεση..θα γινει χαμος μετα,μετα οντως εγινε χαμος αλλα καταθλιψης γιατι για αλλα 20 λεπτα παρακολουθουσα ενα δραμα και σκεφτομουν "τι μαλακια ταινια μιση ωρα και ουτε ενας φονος αλλα εχω δει και αλλα τετοια ας περιμενω λιγο" και μετα ζωντανευει ο χιονανθρωπος και αντι να τους σφαξει ολους προσπαθει να ξανασμιξει με τον γιο του και να του δειξει οτι ειναι καλος πατερας καπου κει παραδεχθηκα οτι εκανα λαθος και κερδισα 40 λεπτα καταθλιψης στη ζωη μου.καλα βγαζουν 2 χριστουγεννιατικες ταινιες μια τρομου και ενα δραμα με τον ιδιο τιτλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όμως έτσι είναι.Έχουν κυκλοφορήσει με τον ίδιο τίτλο Jack Frost και τα δύο.Σε φαντάζομαι να περιμένεις να δείς κανά φονικό και να λές τι έγινε ρε παιδιά τι θρίλερ είναι αυτό θα είχες ξενερώσει τελείως.:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ένα repost λόγω των εορταστικών ημερών που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...