Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Tribute...to Horror Posters

Απαραίτητο συστατικό για τη σωστή προώθηση μίας ταινίας ήταν ιδιαίτερα τα παλιότερα χρόνια η κυκλοφορία και ενός πολύ καλού poster της ταινίας. Μερικά posters ήταν πραγματικά αριστουργήματα άλλα πάλι όχι. Σε αυτό το αφιέρωμα θα σας παρουσιάσω μερικά από τα posters που μου έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μου ειδικά από τα παιδικά μου χρόνια και τις επισκέψεις μου στα βιντεοκλαμπάδικα της γειτονιάς.
Ξεκινάω με το poster της ταινίας Jaws(1975). Ίσως από τα πιο δημοφιλή και αναγνωρίσιμα poster ever.

jaws poster

Poltergeist(1982). Ένα κοριτσάκι μπροστά από μία τηλεόραση και πάνω το σλόγκαν They' re here. Ένα τόσο απλό poster αλλά ταυτόχρονα τόσο καταπληκτικό.

the company of wolves poster

The Company Of Wolves(1984).

house poster

House(1986)

fright night poster

Fright Night(1985). Εδώ τα λόγια περιττεύουν. 'Ισως η καλύτερη καλλιτεχνική δουλειά που έχουμε δει σε poster ταινίας.

 from beyond poster

From Beyond(1986). Ένα πολύ ωραίο sci-fi θριλεράκι και ένα πολύ ωραίο poster.

cellar dweller poster

Cellar Dweller(1988). Αν και η ταινία απ'όσο θυμάμαι ήταν ψιλομάπα το συγκεκριμένο poster όταν ήμουν μικρός με είχε κάνει να νοικιάσω τη βιντεοκασσέτα.

the descent poster

Τέλος The Descent(2005). Ίσως το καλύτερο poster που έχω δει τα τελευταία χρόνια.



Update 22/6/14
Άλλο ένα poster που θυμήθηκα και αξίζει να αναφερθεί στο tribute είναι το poster του sci-fi horror film Galaxy Of Terror(1981). Εδώ μιλάμε για ένα poster με ένα artwork βγαλμένο σαν από εξώφυλλο δίσκου κάποιου epic συγκροτήματος ή από τα comic books του Conan. Εκπληκτικό!

8 σχόλια:

  1. Το πες και το κάνες θηρίο! Πολύ ωραίες επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πόρωσες με το poster του Fright Night μου θύμισες τα posters που χάζευα πιτσιρικάς.Σωστός!Thanks φίλε Snake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κάνει τίποτα, άλλωστε όλοι της ίδιας συνομοταξίας είμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαιρετω μετα απο καιρο.fright night και descent κορυφαια απλα!και το Κελαρι επισης,οκ η ταινιουλα για την εποχη της βλεποταν ..ευχαριστα.Μου δωσες και ιδεα για να ''τρομαξω'' τον τοιχο μου με τα δυο αφισακια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου φίλε πάνθηρα.Για το κελάρι πολύ φοβάμαι ότι τα έδωσαν όλα για το poster και ξεχάσαν να ασχοληθούν με τη ταινία :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ καλες επιλογες οντως,οπως και το house που το ειχα ξεχασει και ειναι και πολυ καλη ταινια,πιστευω χωραγαν και αλλα ποστερ παντως,οπως εψαχνα για αναλογα ποστερ ειδα ενα ποστερ του hostel που ειναι ακριβως ιδιο με το ποστερ του maniac.αντε σειρα τωρα εχει το tribute στα soundtrack.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα έχω δει και εγώ τα συγκεκριμένα poster φίλε E.V.Είναι από τις περιπτώσεις που απλά λες τι μαλάκες είναι δεν μπορούσαν να σκεφτούν κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πόστερ για το κελάρι έχει και τα κλασικά κολπάκια των ελληνικών εταιρειών διανομής. 1 MHNA TOP TEN ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (πράγμα που αν κρίνω και από αυτά που λέει ο Φώτης για το έργο μάλλον είναι προιόν μαστούρας στα γραφεία της εταιρείας) Πάντως θυμάμαι πολλά άσχετα που βάζανε στις αφίσες οι μικρές εταιρείες για να τραβήξουν κόσμο να πάρει την ταινία, μιας και τότε το εξώφυλλο ή η αφίσα έπαιζε πολύ πιο δυνατά στην επιλογή από ότι σήμερα, με τα ίντερνετ, τα review κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...