Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Tribute to...Horror Games

Δεν είναι λίγα τα video games τα οποία μας έχουν προσφέρει κατά καιρούς απλόχερα τρόμο στις ελεύθερες μας ώρες, μερικά από αυτά(και για τα οποία έχω ιδία εμπειρία) είναι τα ακόλουθα.
Resident Evil 4
Resident Evil: Η σειρά παιχνιδιών Resident Evil ξεκίνησε από την Ιαπωνική εταιρεία Capcom το 1996. Στόχος του παιχνιδιού είναι η επιβίωση του παίκτη στην πόλη Racoon (στα πρώτα μέρη της σειράς)η οποία είναι γεμάτη από ζόμπι που διψούν για αίμα. Αιτία για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση ήταν η διαφυγή ενός επικίνδυνου μικροβίου από τα εργαστήρια της εταιρείας Umbrella που ειδικευόταν στην παραγωγή βιολογικών όπλων. Κορυφαίο κατά την προσωπική μου άποψη part της σειράς το Resident Evil 4(οι τύποι με τα αλυσοπρίονα να με κυνηγούν ακόμα στοιχειώνουν τον ύπνο μου).

Sillent Hill: Ότι και να πούμε για αυτή την σειρά παιχνιδιών θα είναι λίγο. Το Silent Hill είναι ένα survival horror game το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1999 από την Konami. H αίσθηση που προκάλεσε ήταν πρωτοφανής καθώς η ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ήταν πρωτόγνωρη για τους gamers(καταπληκτική η μουσική του Αkira Yamaoka). H βάση της υπόθεσης του παιχνιδιού έχει να κάνει με την πόλη Silent Hill και το δεσμό που υπάρχει μεταξύ της πόλης και ενός μικρού κοριτσιού. Ο τρόμος παραμονεύει σε κάθε γωνιά της μικρής αυτής πόλης καθώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ενώ η απεγνωσμένη αναζήτηση του μικρού κοριτσιού με συντροφιά μόνο ένα φακό μέσα στο πυκνό σκοτάδι σε κάνει να πλημμυρίζεις από φόβο και ρίγος.



Left 4 Dead: Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα FPS παιχνίδι το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2008. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι απλός. Σκότωσε τα ζόμπι που σε κυνηγάνε. Ατού του παιχνιδιού η δυνατότητα να παίξεις παράλληλα και με άλλους συμπαίκτες σε αυτό το ανελέητο σφαξίδι των ζόμπι ενώ cult στιγμές είναι οι επιθέσεις δεκάδων ζόμπι που τρέχουν από όλες τις πλευρές προς το μέρος σου για να σε κατασπαράξουν .

H Alma
Fear: Κυκλοφόρησε από την εταιρεία Monolith το 2005. 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα FPS παιχνίδι το οποίο εκτός από δράση εμπεριέχει και αρκετό τρόμο. Στο παιχνίδι αναλαμβάνουμε το ρόλο του Point Man ενός μέλους της ομάδας F.E.A.R(First Encounter Assault Recon). H εν λόγω ομάδα πρόκειται για ένα σώμα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση παραφυσικών και υπερφυσικών απειλών. Σκοπός μας είναι να σταματήσουμε μία ομάδα γενετικά βελτιωμένων στρατιωτών η οποία καθοδηγείται τηλεπαθητικά από τον Paxton Fettel. O Fettel επικοινωνεί τηλεπαθητικά και πέρνει διαταγές από την Alma Wade ένα κοριτσάκι που μοιάζει να βγήκε από την ταινία The Ring. Η Alma(ψυχή στα ισπανικά) ήταν προικισμένη με τεράστιες πνευματικές δυνάμεις και συμμετείχε στο πρόγραμμα Project Origin ως πειραματόζωο με σκοπό την δημιουργία ατόμων με ιδιαίτερες ψυχικές ικανότητες κάτι το οποίο επιτεύχθει τόσο με την γέννηση του ήρωα μας όσο και με τη γέννηση του Fettel. Must στιγμές του παιχνιδιού οι εμφανίσεις της μικρής Alma. 
Αυτά είναι μερικά από τα horror games που έχω παίξει και συνιστώ ανεπιφύλακτα καθώς πραγματικά σε κάνουν πρωταγωνιστή εφιαλτικών καταστάσεων. Οι fans του τρόμου ας ασχοληθούν μαζί τους και πιστέψτε με η εμπειρία θα είναι μοναδική.

14 σχόλια:

  1. Πολύ καλά είναι και τα Obscure 1 και 2. Όσο για τα Resident Evil είναι ο μοναδικός λόγος που κάποτε έτρεχα να αγοράσω το πρώτο playstation με 1000 δόσεις στο Κωτσοβολα...Και όλα αυτά από άνθρωπο που δεν γουστάρει μία τις κονσόλες και προτιμά τα high end pc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σειρά παιχνιδιών Resident Evil είναι η αγαπημένη μου.Συγκεκριμένα το Resident Evil 2 ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχα αγοράσει για τον υπολογιστή μου τότε και το κόλλημα που έφαγα δεν περιγράφεται.Η πρώτη αγάπη που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eπος πραγματικά. Είχε και δύο playable χαρακτήρες και έδεναν τα σενάρια που εξελίσονταν εκληκτικά. Ακόμα θυμάμαι που ξαπλώνεις τον Tyrant στο δωμάτιο και λες εντάξει τον καθαρισα προσωρινα και θα εμφανιστεί παρακάτω στο παιχνίδι, και με το που βγαίνεις σπάει τον τοίχο και σε αρπάζει ξανά. Παιχνιδάρα τι να λέμε τώρα. Πάντως τα τελευταία αν και είναι και αυτά παιχνιδάρες έχουν το μείον πως εχουν αυτους τους ganados αντι για τα κλασικά ζόμπι. Το 5 ειναι π.χ παιχνιδαρα αλλα με τέτοια γραφικά θα έπρεπε να κάνουν ακόμα ένα παιχνίδι π.χ στην Ρακούν Σίτι να γουστάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως για το Resident evil 2!!Και μένα ήταν η πρώτη μου αγάπη όταν το πρωτογνώρισα στο Playstation 1...Όταν όμως έπαιξα το Silent hill 1 πωωωωωωωω....Πραγματικά τρόμαξα:είναι κάπως σαν το "Σχιζοφρενή με το πριόνι" του ΄74...Άλλη φάση:στο είδος του!!Φίλε θυμάμαι χαρακτηριστικά τη σκηνή από το νοσοκομείο ή το εμπορικό κέντρο, δεν έχει και πολύ σημασία, προς το φάρο όπου εκεί που είναι ομίχλη και τρέχεις να σωθείς γίνεται σε real time η αλλαγή στο evil Silent hill και αρχίζουν να σε κυνηγούν τα πάντα!!!Πωπω...μιλάμε για τρελή αδρεναλίνη κανένας δε θα μείνει...αχχααχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω θυμαμαι ειχα παρει το sega saturn για να παιξω silent hill και το resident evil 1 ,το 4 ξεκινησα να το παιζω σχετικα προσφατα αλλα ξενερωσα γρηγορα με το γκεημ πλεη,και με τον χαρακτηρα που εκανε κατι καρατεριστικα.το call of cthulhu:dark corners of the earth ειναι επισης ενα πολυ ατμοσφαιρικο horror game,και το manhunt 2 απο τα πιο σπλατερ και σεξουαλικα διεστραμμενα παιχνιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Necrovision το έχει παίξει κανείς;Άν και το σενάριο του είναι λίγο κουλό(εξελίσσεται στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο με αντιπάλους Γερμανούς στρατιώτες ζόμπι)μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=6ka6Mb5Zcjo&feature=related

    Φώτη δεν θυμάμαι να το χεις αναφέρει τούτο...Αλλά υπάρχει. Έχω μείνει μαλάκας...Το κατέβασα ήδη.
    http://www.sendspace.com/file/25zb78

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά Snake έγραψες για άλλη μια φορά.Κάπου το έχω γράψει ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα παιχνίδι με τους serial killers και να που βρέθηκε.Άντε προπονηθείτε να διοργανώσουμε και κανένα τουρνουά.(τον Hellraiser δεν τον πήρε το μάτι μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι demo έκδοση αλλά επειδή το έφτιαχναν κάτι τύποι έτσι για τη καύλα τους φάγανε δικαστικά μέτρα και το κατέβασαν από το site. ψάξε terrordrome game θα το βρεις. Για αυτό δεν έχει Pin head και undead Jason κτλ. Αλλά εχει πολύ φάση με μόνο μείον τα ψιλόδυσκολα κοντρόλ. (δεν τα κρατά και στη μνήμη και κάθε φορά τα ξαναφτιάχνεις). Στο site θα βρεις και λίστα με κινήσεις. Βασικά είναι τέσσερα κουμπιά. Οπλο 1, οπλο2, μπουνιά, κλωτσιά. Οπότε αν έχεις joypad φρόντισε να βρίσκονται στη κλασσική τετράδα αυτά.

    Σου λέω έχω καεί...εκεί που πήγαινα για ύπνο κομμάτια το πήρε το μάτι μου και έτρεχα να το βρω να το κατεβάσω...

    Mάλιστα οι τύποι φάγανε τα ασφαλιστικά αφού επί ένα χρόνο κυκλοφορούσε το Demo. και αφού είδαν οι χαρτογιακάδες πως ένα fighting game με Freddy κτλ είναι καλή ιδέα...(για αυτό άλλωστε τον έριξαν στο M.K ως DLC) κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κατέβασα και το έλιωσα.Ο Jason δεν κάνει μία(κρίμα).Με τον Chucky τους ισοπέδωσα όλους και χωρίς έξτρα κινήσεις(μάλλον επειδή είναι κοντός και δεν τον φτάνουν χαχα).Ο Freddy γαμάει ενώ όταν έπαιξα εναντίον του Myers και άκουσα την μουσικούλα πήγα να φωνάξω από την πόρωση.Τώρα θα το ρίξω να μάθω και καμιά κινησούλα.Όποιος το παίξει καλύτερα να το παίξει με joypad πάντως,με το πληκτρολόγιο δεν έβρισκα άκρη αν και μπορείς να φτιάξεις τα κουμπιά όπως θες εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγώ με τσάκι ξεκίνησα. Πανηγύρι...κάνω και τη μαλακία με τη κούκλα βουντού. Πόρωση. Σήμερα έκατσα και έβγαλε τις κινήσεις του Ash "THIS IS MY BOOMSTICK!" Ο Jason είναι γάματα. Μάλλον επειδή είναι ο κλασσικός και όχι ο undead. Κρίμα που δεν τον έχει. Αλλά εντάξει κέρδισα μερικά ματσάκια και με αυτόν. Πάντως αυτόν που γουστάρω να πλακώνω είναι ο φλώρος ο ghostface. Μichael Myers με delorean από πίσω από back to the future!!! RESPECT ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ!

    To είδε και η κυρία Snake και πορώθηκε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα κάνει πάταγο το παιχνιδάκι.Είναι ακριβώς όπως το ήθελα.Κάτι λεπτομέρειες να βελτιωθούν μόνο όπως όταν πέρνεις τον Chucky σε κάποια φάση στην πίστα του έχει μία κολώνα η οποία δεν είναι στο φόντο αλλά μπροστά με αποτέλεσμα όταν πάλευα και μεταφέρθηκε η δράση πίσω από την κολώνα λόγω και του μικρού μεγέθους του Chucky τον είχα χάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eλπίζουμε φυσικά ολοκληρωμένο να φτάσει κάπως και στα χέρια μας...έτσι? (αν και αυτό εννοεί ο ποιητής αν διαβάσεις τα news στο site)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για μένα το Doom 3 ήταν αρκετά τρομακτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...