Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Tribute to...Friday The 13th(The Series)















Το Friday The 13th  the series ήταν μία τηλεοπτική σειρά(δεν είχε καμία σχέση με τη σειρά ταινιών Friday The 13th εκτός από την κοινή τους ονομασία) η οποία βγήκε στον αέρα το 1987 και κράτησε συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό μέχρι και το 1990. Η σειρά ήταν δημιουργία του παραγωγού Frank Mancuso Jr. και στην Ελλάδα προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 όπου παιζόταν κάθε Παρασκευή βράδυ(αυτά είναι).
Το στόρι της σειράς αφορούσε το μαγαζί με αντίκες του Lewis Vendredi. Ο Lewis Vendredi ήταν ένας αντικέρ ο οποίος προκειμένου να εξασφαλίσει την αθανασία του και διάφορες μαγικές ικανότητες ήρθε σε συμφωνία με το διάβολο προκειμένου να πουλάει καταραμένα αντικείμενα στους πελάτες του. Η αθέτηση αυτής του της συμφωνίας είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του. Μετά τον θάνατο του το μαγαζί με τις αντίκες περνάει στα χέρια των κληρονόμων του. Tης ανηψιάς του Micki Foster(Louise Robey) και του ξαδέρφου της Ryan Dallion(John D. LeMay) οι οποίοι συνεχίζουν τη δουλειά του θείου τους ανυποψίαστοι για την πραγματική ιδιότητα των αντικειμένων που πουλούν. Όλα αυτά θα σταματήσουν με την εμφάνιση του φίλου του θείου τους Jack Marshak(Chris Wiggins) ο οποίος τους εξιστορεί το σκοτεινό παρελθόν του μαγαζιού και τους πείθει να τον ακολουθήσουν στην προσπάθεια επιστροφής όλων των καταραμένων αντικειμένων πίσω στο μαγαζί.

To cast της σειράς











Στo τέλος της δεύτερης σεζόν και μέχρι το τέλος της σειράς τη θέση του Ryan Dallion(John DLeMay) πέρνει ο Johnny Ventura(Steve Monarque). H σειρά ήταν προτεινόμενη για βραβείο Emmy το 1988 και το 1989 για τα special effect της ενώ τα 72 επεισόδια που προβλήθηκαν κέρδισαν επάξια την αναγνώριση των horror fans τόσο γιατί ήταν ιδιαίτερα καλογυρισμένα και ατμοσφαιρικά προσφέροντας τρόμο στον θεατή αλλά και λόγω της παρουσίας της πρωταγωνίστριας(τι...μόνο εγώ ήμουν ερωτευμένος μαζί της;).

7 σχόλια:

  1. που το θυμηθηκες ρε φιλε??αδικημενο στην εποχη του στην Ελλαδα αλλα φοβερο!Εγραψες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπεσα πάνω σε κάτι επεισόδια της σειράς τις προηγούμενες μέρες σερφάροντας στο internet και τη θυμήθηκα.Άξιζε πιστεύω μία αναφορά σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://breakingbad-greek.blogspot.com/ paidia chekarete edw prokeitai gia ena neo blog sxetika me to breaking bad mia katapliktiki seira pou se ligo kairo tha paixtei se elliniko kanali. thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγραψες μονό αυτό. Τεράστια σειρά κρίμα που ο ΑΝΤ1 δεν την βάζει καθόλου, έστω και στις 5 τα ξημερώματα όπως έκανε πριν λίγα χρόνια όταν έπαιζε τεράστια θριλεράκια όπως το Dead Pit, το Jacob's Lader και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πωπω!!Ακόμη θυμάμαι το επεισόδιο με το Λυκάνθρωπο και το άλλο με το βρυκόλακα κι εκείνο με ένα φλιτζάνι που είχε ζωγραφιά ένα κισσό και ζωντάνευε και τους σκότωνε!!!Εφιάλτες έβλεπα πιτσιρίκος μετά το Λυκάνθρωπο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω τι μου θυμισες το εβλεπα καθε βδομαδα πιτσιρικας,και γουσταρα κ γω το γκομενακι,επισης ειχε πολυ καλο ιντρο και μουσικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...