Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Final Destination 5



















Νεαρός(μετά από όραμα που είχε) καταφέρνει να σώσει τον εαυτό του και κάτι φίλους του από το θάνατο σε ατύχημα που επρόκειτο να συμβεί. Ο θάνατος όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα μαζί τους.
Η σειρά ταινιών Final Destination(Βλέπω Το Θάνατο Σου μεταφράστηκε στα ελληνικά) έφτασε αισίως στον αριθμό 5. Στο ταινιάκι αυτό έχουμε το αναμάσημα της κεντρικής ιδέας(νέοι που σώζονται από ατύχημα αλλά τελικά το μοιραίο δεν αποφεύγεται καθώς ο θάνατος τους κυνηγάει)με την προσθήκη στο τέλος ενός σεναριακού ευρήματος κάνοντας την ταινία ουσιαστικά prequel της πρώτης. Σε αυτή την ταινία το ατύχημα συμβαίνει σε μία γέφυρα(μάλιστα) μετά από το αεροδρόμιο, το τρενάκι στο λούνα παρκ, την πίστα αγώνων και τον αυτοκινητόδρομο που είχαμε δει στις προηγούμενες. Οι ευρηματικοί θάνατοι και τα διαμελισμένα μέλη των αποθανόντων είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει και αυτό το φίλμ(must see ο θάνατος στην ενόργανη) ενώ η cult φιγούρα του Τony Todd(Candyman) συνεχίζει να δεσπόζει στη σειρά. Το έργο προτείνεται ανεπιφύλακτα στους horror movie fans και ας σας πιάσουν μετά τα φιλοσοφικά ερωτήματα όπως τι είναι η ζωή και τι είναι ο θάνατος.

Σκηνοθεσία: Steven Quale
Σενάριο: Eric Heisserer, Jeffrey Reddick
Πρωταγωνιστούν: Nicholas D'Agosto, Emma Bell και Arlen Escarpeta
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 3/5

8 σχόλια:

  1. να σαι καλα φιλε Φωτη για την ευχη,και συ συνεχισε να μας προσφερειs τρομο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωωωω... τέλειο φαίνεται το Final Destination 5! Το περιμένω με αγωνία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπομονή μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου που θα έρθει στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 15.932 εισιτήρια χτύπησε το Final Destination μέσα σε μία εβδομάδα στους κινηματογράφους της Αθήνας όπου προβλήθηκε σε 26 αίθουσες.Μια χαρά θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To τίμησα δεόντως. Εξαιρετικό και έξυπνο "δέσιμο"(σταματώ εδώ όσοι το είδαν ξέρουν τι εννοώ).

    Όσο για τα εισιτήρια, όντως μια χαρά ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για Ελλαδιστάν που η αγορά είναι πιο μικρή σε τζίρο και από απομονωμένη πόλη του Τέξας. Kατά τα άλλα ας φάει ένα μακρύ ο κάθε cinemad και ο κάθε Εκσιελ ή πως στο διάολο τον λένε αυτόν τον ανεκδιήγητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά οι κριτικοί τη θάψανε αλλά ποιος τους δίνει σημασία.Αν άκουγα την άποψη τους δεν θα είχα δει πολλές ταινίες που τις θάβανε και αποδείχτηκαν "διαμαντάκια" τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το δα.γαμησε,νομιζω το καλυτερο μετα το πρωτο,και πριν το δω σκεφτομουν ποιο το νοημα εκτος απο τους ευρηματικους θανατους αλλα εχει αυτο το νεο στοιχειο που δινει τροφη για νεα σηκουελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...