Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Tribute to...Chucky


To 1988 o σκηνοθέτης Tom Holland κι ο σεναριογράφος Don Mancini μας παρουσιάζουν έναν τελείως διαφορετικό serial killer από αυτούς που είχαμε συνηθίσει εώς τότε. Το όνομα αυτού Chucky και η εξωτερική του όψη μόνο για serial killer δεν μοιάζει καθώς μιλάμε για μία κούκλα.
Η όλη ιστορία ξεκινάει με το θάνατο του Charles Lee Ray ενός διαβόητου στραγγαλιστή στη Βοστώνη μέσα σε ένα κατάστημα παιχνιδιών μετά από πυροβολισμούς που δέχεται από αστυνομικό. Πριν ξεψυχήσει καταφέρνει να φυλακίσει την ψυχή του μέσα σε μία κούκλα(το γνωστό μας Chucky) με την ελπίδα ότι μέσω αυτής της κούκλας θα καταφέρει κάποτε να επιστρέψει σε ένα ανθρώπινο σώμα. Η ευκαιρία που περίμενε δεν αργεί να του δοθεί όταν η μητέρα του μικρού Andy Barclay του αγοράζει την κούκλα που μέσα της βρίσκεται παγιδευμένη πια η ψυχή του στραγγαλιστή Charles Lee Ray, σαν δώρο. Η προσπάθεια για να απελευθερωθεί ο στραγγαλιστής από το σώμα της κούκλας μόλις έχει αρχίσει.



Η ταινία δημιούργησε κατά τη προβολή της μεγάλο σάλο καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για το γεγονός ότι παρουσίαζε ένα παιδικό παιχνίδι σαν serial killer. Όσο όμως οι αντιδράσεις φούντωναν τόσο και οι εισπράξεις από τα εισιτήρια αυξάνονταν. Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν άλλες τέσσερις συνέχειες. Το Childs Play 2(1990),



Childs Play 3: Look Whos Stalking(1991), 




Bride Of Chucky(1998) με τον Chucky να αποκτά σύντροφο και την υποψήφια για oscar Jennifer Tilly να πρωταγωνιστεί και να δανείζει τη φωνή της στη σύντροφο του Chucky Tiffany



Seed Of Chucky(2004)  με τον Chucky αυτή την φορά να γίνεται και μπαμπάς(ορίστε;). Σε αυτή την ταινία πάλι η Jennifer Tilly δανείζει την φωνή της στη σύντροφο του Chucky και πρωταγωνιστεί κιόλας. 




Οι δύο τελευταίες ταινίες αξίζει να αναφερθεί, ήταν ιδιαίτερα χιουμοριστικές κάτι το οποίο ίσως σε πολλούς να μην αρέσει. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στο γεγονός ότι στο ρόλο του στραγγαλιστή Charles Lee Ray στην πρώτη ταινία και εν συνεχεία για τη φωνή του Chucky(συνέχισε να δανείζει τη φωνή του σε όλες τις συνέχειες) επιστρατεύτηκε ο εξαίσιος ηθοποιός Brad Dourif  αφήνοντας και αυτός το δικό του στίγμα στην όλη δημιουργία ενώ γενικότερα οι ερμηνείες των ηθοποιών στην πρώτη ταινία και ειδικά του μικρού Alex Vincent(Andy Barclay) είναι εξαιρετικές.
Η σειρά ταινιών με ήρωα τον Chucky είναι ταινίες που γενικά έχουν διχάσει το κοινό θα μπορούσαμε να πούμε. Πολλοί είναι επιφυλακτικοί ακόμα και σήμερα για το πώς μία παιδική κούκλα μπορεί να προσφέρει τρόμο στο θεατή. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την οθόνη αποδεχόμενοι την πρόσκληση του συμπαθή μας serial killer "hi i'm Chucky do you wanna play?"

3 σχόλια:

  1. To κάνουν remake/reboot whatever για 2012. Το μόνο καλό είναι μέχρι στιγμής είναι πως δεν τόλμησαν να αλλάξουν τον his master's voice Βrad Dourif.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τύπος είναι θεός.Εν αναμονή λοιπόν του remake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6pVpOQktQ_Q
    μία συνέντευξη του Don Mancini για το Curse Of Chucky

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...