Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Scream 4






















Η Sidney Prescott επιστρέφει στη πόλη καταγωγής της για την παρουσίαση του καινούργιου της βιβλίου. Ο ερχομός της στη μικρή πόλη Woodsboro θα είναι όμως και η απαρχή ενός νέου μακελειού(ας πρόσεχε).
Ο Wes Craven επιστρέφει και μαζί με αυτόν όλοι οι γνωστοί μας ήρωες από τη σειρά ταινιών Scream, η Sidney, η δημοσιογράφος Gale και ο σερίφης πoια Dewey. H τέταρτη συνέχεια πατάει όπως είναι αναμενόμενο πάνω στα χνάρια των υπολοίπων. Αρκετές σφαγές από τον γνωστό μας Ghostface και μπόλικο αίμα να πλημμυρίζει κάθε γωνιά της οθόνης μας. Την όλη επανάληψη(που ίσως να κουράσει μερικούς) σώζει το πολύ καλό φινάλε το οποίο θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς της σειράς. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι το φιλμάκι συνεχίζει επάξια την σειρά ταινιών Scream που ξαναέφερε στη μόδα τις splatter movies τη δεκαετιά του ΄90 και που έκανε την ατάκα whats your favourite scary movie να γίνει της μόδας, οπότε δείτε τη ανεπιφύλακτα. 

Σκηνοθεσία: Wes Craven
Σενάριο: Κevin Williamson
Πρωταγωνιστούν: Neve Campbell, Courteney Cox και David Arquette
Κυκλοφόρησε: 2011
Βαθμολογία: 3/5

6 σχόλια:

  1. Προσωπικά δεν τρελάθηκα ιδιαίτερα. ο Craven εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό πυροτέχνημα και το Scream 4 θα μπορούσε να μην γίνει και ποτέ. Και ας κάνει "αφ' υψηλού κριτική" για τα remakes και τα reboots, άλλωστε και ο ίδιος αυτά κάνει εισπράτωντας αρκετά χρήματα για τα σενάρια που είχε γράψει κάποτε. Tυπική σλασεριά από αυτές που βγαίνουν με τον σωρό, αν και έχει κάτι το ελάχιστο παραπάνω. Από την άλλη κάθε φορά που βλέπω τον ghostface λύνομαι κυριολεκτικά γιατί συνεχώς μου έρχεται στο μυαλό το Scary Movie, το οποίο τον "κατέστρεψε" στο μυαλό μου. Bέβαια όλα αυτά αφορούν εμένα που ποτέ δεν μου ήταν συμπαθής η συγκεκριμένη σειρά ταινιών. Πάντως το ότι το βλέπεις άνετα το βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο Scream μου άρεσε.Εκείνη την εποχή το είδος γενικά είχε μία πτώση οπότε η πρώτη ταινία ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα.Ενώ βοήθησε αρκετά να ξαναέρθει το είδος στην επιφάνεια με καινούργιες παραγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικά τα sequels τα βλέπω με μία δόση "ειδικής" μεταχείρισης από την πλευρά μου.Υπάρχει εκ μέρους μου μία μεγαλύτερη ανεκτικότητα στο τι θα δω καθώς καταλαβαίνω πως πάνω κάτω τα ίδια με το αρχικό θα δούμε στην οθόνη(υπάρχουν ευτυχώς και ελάχιστες εξαιρέσεις) οπότε προσπαθώ να επικεντρωθώ σε ότι καλό και ίσως νέο προσφέρουν στην κληρονομιά που έχουν να διαχειριστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φώτη επί της ουσίας δεν διαφωνούμε κάπου, τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω. Απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω ψυχολογικά πως μου έχει κάτσει η καφρίλα του scary movie και οπότε βλέπω ghostface κάτι παθαίνω και δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά.

    Άσχετο πάντως μια ταινία που αξίζει να βάλεις με έξυπνο twist των κλισέ των slasher είναι το Cherry Falls.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eπίσης αν ποτέ έχεις κόλλημα και δεν σου κατεβαίνει τίποτα να γράψεις μπορείς ελεύθερα να πάρεις μερικά ποστ με zombie από το δικό μου blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...