Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Pumpkinhead

Πατέρας αποφασίζει να εκδικηθεί αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό του μικρού του γιού, φέρνοντας ξανά πίσω στη ζωή μία δαιμονική μορφή που φέρει την ονομασία Pumpkinhead(όπως καταλάβατε για να κάνει όλη τη βρωμοδουλειά).
Πηγή έμπνευσης για το φίλμ ήταν ένα ποίημα του Ed Justin το Pumpkinhead. H ταινία αυτή θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα άξιος αντιπρόσωπος των θρίλερ της δεκαετίας του ΄80. Περιέχει αρκετές σκηνές κυνηγητού και σφαξίματος ενώ η σκηνή του ¨ξυπνήματος¨ του Pumpkinhead ανήκει σίγουρα στις κορυφαίες σκηνές του φίλμ. Την ταινία σκηνοθετεί ο διάσημος στο χώρο των special εφέ και βραβεύμενος με oscar Stan Winston. Iδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στην επιβλητική παρουσία σε όλη τη διάρκεια του έργου του ηθοποιού Lance Henriksen(Alien). Ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την πρώτη ταινία την ακολούθησαν ένα sequel to 1989 και άλλες δύο συνέχειες το 2006 και το 2007(προβλήθηκαν κατευθείαν στην τηλεόραση).

Σκηνοθεσία: Stan Winston 
Σενάριο: Mark Patrick Carducci
Πρωταγωνιστούν: Lance Henriksen, Jeff East και Kimberly Ross
Κυκλοφόρησε: 1988 
Βαθμολογία: 4/5

2 σχόλια:

  1. Πραγματικό διαμάντι. Ο Lance Henriksen (παρολίγο Terminator στον ομώνυμο ρόλο) δίνει ρέστα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως η ταινία δεν διανέμεται στην Ελλάδα (το πρώτο)

    Όσο για τον συγχωρεμένο Stan Winston τι να πρωτοπεί κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...