Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Insidious

Οικογένεια με τα τρία της παιδιά μετακομίζουν στο καινούργιο τους σπίτι. Οι πρώτες μέρες της διαμονής τους στο νέο τους σπίτι θα σημαδευτεί από το ατύχημα ενός από τα παιδιά τους, του μικρού Dalton. Την επόμενη μέρα του ατυχήματος ο μικρός θα πέσει σε κώμα. Όλων οι υποψίες συνηγορούν ότι για την κατάσταση του μικρού φταίει το ατύχημα που είχε. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαινόντουσαν αρχικά...
Το θριλεράκι αυτό μας έρχεται από το σεναριογράφο και σκηνοθέτη του Saw και μπορούμε κάλλιστα να μιλάμε για ένα από τα καλύτερα θρίλερ που γυρίστηκαν φέτος. Ο σκοπός της δημιουργία του φιλμ, επιτυγχάνεται και με το παραπάνω καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που θα ανασηκωθείτε από την καρέκλα σας τρομαγμένοι, ενώ ρίγος θα πλημμυρίσει το κορμί σας. Σε κάποια σημεία θα θυμίσει στους πιο μυημένους τη σειρά ταινιών Poltergeist(ναι για τέτοιο επίπεδο ταινίας μιλάμε) κάτι το οποίο εμένα τουλάχιστον, δεν με ενόχλησε καθόλου. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα στους fans και όχι μόνο του είδους και αν συνδυαστεί η θέαση της(τώρα που καλοκαιριάζει) και με ένα θερινό σινεμά τότε πραγματικά νομίζω ότι θα περάσετε ένα πολύ όμορφο καλοκαιρινό και γεμάτο τρόμο βράδυ.

Σκηνοθεσία: James Wan
Σενάριο: Leigh Whannell
Πρωταγωνιστούν: Patrick Wilson, Rose Byrne και Ty Simpkins
Κυκλοφόρησε: 2010
Βαθμολογία: 5/5


9 σχόλια:

  1. Ας μην μιλήσω για αυτή την ταινία όποιος δεν βλέπει τέτοιου είδους ταινίες ή βλέπει αλλά ελάχιστες φορές τότε παιδιά μην το δείτε.Μόνο οι fan αυτού του είδους να την δουν. Παιδιά είναι αίσχος.Χρησιμοποιεί ένα παιδάκι ο σκηνοθέτης μέσα σε αυτή την ταινία πάμε καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγαινε να δείς καμιά ρομαντική κομεντί να συνέλθεις.Ουυυυυυυ χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα αλήθεια δεν μπορούμε να πούμε την γνώμη μας; Άντε από εδώ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ΄γω που νόμιζα ότι με κάτι άλλο θα έλεγες να την συνδιάσουμε....

    gunner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχααχαχα εννοείται gunner........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις την παρακολούθησα. Πραγματικά επος. Είχα να προσηλωθω τόσο πολύ σε θρίλερ αιώνες...Ένιωσα σαν να ήμουν 7-8 χρονών που σχεδόν ότι και να έβλεπες στο είδος ένιωθες κάπως μετά στο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Snake έχεις απόλυτο δίκιο.Κρίμα που τα καινούργια θρίλερ αυτού του επιπέδου στις μέρες μας είναι λιγοστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν την έχω δει την ταινία, αλλά το σχόλιο για το παιδάκι που "χρησιμποιεί" είναι ψιλοάκυρο. Και το Poltergeist παιδάκι χρησιμοποιεί και μόνο αίσχος δεν ήταν. Για την εποχή του ήταν ταινιάρα και ακόμη θεωρείται από τις καλές ταινίες για τους φανς του είδους.
    Ή μήπως σε άλλου είδους ταινίες (..."πιο σοβαρές") δεν χρησιμοποιούν παιδάκια για να κάνουν μεγαλύτερη αίσθηση στον θεατή; Την ταινία την κρίνεις γι' αυτό που είναι και όχι γι' αυτό που εσύ θα ήθελες να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτη η ταινια εχει μια ιδιαιτεροτητα το πρωτο μισο μου φανηκε πληκτικο και το αλλο μισο καταπληκτικο οταν ξεκινησα να την βλεπω βαριομουν και νομιζα οτι εχω να κανω με αλλη μια ταινια φαντασματων απο αυτες που βγαζει το χολυγουντ τα τελευταια χρονια,και ειχα δικιο μεχρι το μισο της ταινιας,μετα η κατασταση αλλαζει δραματικα απο την ωρα που μπαινουν οι γκοστμπαστερς στο σπιτι,αμεσως μου θυμισε το πολτεργκαιστ,δεν περιμενα με τιποτα τετοια σουρεαλ εξελιξη,αλλο ενα θετικο ειναι η θεατρικη ατμοσφαιρα της "αλλης πλευρας" χωρις cgi κλπ με ωραια μακιγιαζ φωτισμο κοστουμια το αποτελεσμα ειναι και αισθητικα πολυ καλο.επισης η οικογενεια της "αλλης πλευρας" μου θυμισε το portrait of an american family και την ατμοσφαιρα των αντιστοιχων βιντεκλιπ του εν λογω καλλιτεχνη,εχει μια εντονη 90ηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...