Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

The Silent House

Πατέρας με την κόρη του(Laura) πηγαίνουν σε απομονωμένο αγροτόσπιτο για να ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης του με σκοπό να πουληθεί. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί περίεργοι θόρυβοι από τον πάνω όροφο του σπιτιού θα αναγκάσουν τον πατέρα να πάει να δει τι συμβαίνει. Η ώρα περνάει και ο πατέρας της Laura θα εμφανιστεί με δεμένα τα χέρια και βαριά τραυματισμένος. Ο αγώνας επιβίωσης(;) για την Laura μόλις ξεκίνησε.
Τρομακτικό, ατμοσφαιρικό, αριστούργημα είναι τρεις λέξεις με τις οποίες θα περιέγραφα αυτήν την ταινία που μας έρχεται από την Ουρουγουάη. Συγκαταλέγεται επάξια στα καλύτερα θρίλερ που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Καταπληκτική η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Florencia Colucci στον ρόλο της Laura ενώ η μουσική του Hernan Gonzalez δένει υπέροχα με την ατμόσφαιρα της ταινίας. Η υπόθεση της ταινίας έχει βασιστεί σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στην Ουρουγουάη την δεκαετία του ’40 ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε (για να μην την πατήσετε) ότι μετά τους πρώτους τίτλους τέλους η ταινία έχει λίγο ακόμα.

Σκηνοθεσίας: Gustavo Hernantez
Σενάριο: Oscar Estevez, Gustavo Hernantez
Πρωταγωνιστούν: Florencia Colucci, Abel Tripaldi και Gustavo Alonso
Kυκλοφόρησε: 2010
Βαθμολογία: 5/5

3 σχόλια:

  1. Η κοπελίτσα στο trailer δεν πλήρωσε το ρεύμα και κρατάει το φαναράκι;Καλά αφού ξέχασε να το πληρώσει δεν μπορούσε να πάει μέρα ή να πάει να το πληρώσει στην ΔΕΗ και μετά να πάει σε αυτό το σπίτι; Επομένως τα ήθελε και τα έπαθε και να μην ουρλιάζει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα γελάσαμε..........μην πεις άλλο θα τα κάνω πάνω μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραια ατμοσφαιρα και αγωνια λογω σκοταδιου και ησυχιας,ημουν στην τσιτα περιμενοντας ανα πασα στιγμη κατι να συμβει αλλα...αυτο που συνεβη δεν ανταποκριθηκε στις προσδοκιες μου,μου θυμησε λιγο το high tension το οποιο μου αρεσε πολυ περισσοτερο,εχει και πολυ καλυτερο γκομενακι να πρωταγωνιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...