Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Dead Birds

Συμμορία κακοποιών μετά από ληστεία που πραγματοποιεί βρίσκει καταφύγιο σε απομονωμένο σπίτι κάπου στο νότο των Ηνωμένων Πολιτείων την περίοδο του Αμερικανικού εμφυλίου. Η ιδέα να βρουν καταφύγιο σε αυτό το σπίτι μόνο σωστή δεν θα αποδειχθεί τελικά για τα μέλη της συμμορίας αφού μία σειρά από οράματα και απόκοσμες παρουσίες πλασμάτων θα ωθήσουν τους πρωταγωνιστές στα άκρα και στην τελική εξόντωση τους.
Πριν δω την ταινία ομολογώ είχα μία κάποια δυσπιστία σχετικά για το πώς μπορεί να συνδυαστεί το σκηνικό της Αμερικής την περίοδο του εμφυλίου με ένα ψυχολογικό θρίλερ. Η εικόνα cowboys σε ταινία θρίλερ δεν μου κόλλαγε ιδιαίτερα σε σημείο να μου φαίνεται μέχρι και αστεία(έχω και κάποια κολλήματα).
Ευτυχώς για μένα όμως (και για τους υπόλοιπους που θα την παρακολουθήσουν) από τα πρώτα λεπτά της ταινίας οι όποιες ενστάσεις μου πήγαν περίπατο αφού δεν αργεί να καταλάβει ο θεατής ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πολύ καλή τελικά ταινία του είδους.
Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο σκηνοθέτης είναι εξαίσια. Απόκοσμη και σκοτεινή η ταινία κάνει τον θεατή να βυθιστεί στην όλη εξέλιξη και σίγουρα να απολαύσει τη μιάμιση ώρα που διαρκεί το film.Σε όλη την διάρκεια της υπάρχει αυτό το παιχνίδισμα με το μυαλό του θεατή ενώ δεν λείπουν και οι σκηνές που θα σε κάνουν να ανασηκωθείς από το κάθισμα σου τρομαγμένος.

Σκηνοθεσία: Alex Turner
Σενάριο: Simon Barret
Πρωταγωνιστούν: Henry Thomas,Patrick Fugit και Nicki Aycox
Κυκλοφόρησε: 2004
Βαθμολογία: 4/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...